Visszapillantó

Teltházas volt az Ady est

Újabb teltházas estnek adott otthont a Bencs Villa! Január 22-én, a magyar kultúra napján a 100 esztendeje elhunyt Ady Endrét, irodalmunk egyik legnagyobb alkotóját idéztük meg, levelek, naplórészletek, visszaemlékezések és természetesen Ady-versek segítségével.

Csuja Imre hódított
Két és fél órás est főszereplője volt január 15-én a Bencs Villában Csuja Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész, aki hatalmas közönségsikert aratott.
Irodalmi Domino Ady Endrével
Január 22-én, kedden a magyar kultúra napja tiszteletére a száz esztendeje elhunyt Ady Endréről emlékezünk meg a Bencs Villában 17 óra 30 perctől.
 
Többszemközt Jenei Judittal
Jenei Juditot meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. A nyíregyházi színésznő A boldogság (h)arcai című személyes hangvételű önálló estje után egy újabb lehetőséget ad arra, hogy közelebbről megismerhessük.
Február 26. Kedd 17.30 Az ACAPELLART énekegyüttes koncertje
Az AcapellArt Énekegyüttes 2013. májusában alakult. A hat énekes mindegyike a Kodály Zoltán Általános Iskola diákjaként és a Cantemus Kóruscsalád kórusainak énekeseként nőtt fel. Több éves tapasztalatuk van tehát a kóruséneklés területén, bár hivatásukat tekintve egyikük sem kizárólag művész.
Február 19. Kedd 17.30 - SZERETETKÖNYV
Papadimitriu Athina önálló estje Müller Péter Szeretetkönyve alapján.
Február 5. Kedd 17.30 - Többszemközt: Jenei Judittal
Jenei Juditot meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. A nyíregyházi színésznő A boldogság (h)arcai című személyes hangvételű önálló estje után egy újabb lehetőséget ad arra, hogy közelebbről megismerhessük.
Bencs-estek Többszemközt Tamás Attilával

A Bencs Villában a Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez január 29-én is.

Adytól és Adyról a Bencs Villában

Január 22-én, kedden a magyar kultúra napja tiszteletére Ady Endrét idézzük meg a Bencs Villában 17.30-tól, a Bencs Irodalmi Estek keretében. Az Irodalmi Dominó szereplői: Nyomtató Enikő és Horváth Viktor színművészek, Karádi Zsolt főiskolai tanár és a házigazda, Kováts Dénes.

Az est folyamán visszaemlékezések, levelek, naplórészletek és természetesen Ady-versek segítségével idézzük meg a száz esztendeje elhunyt költőt. 

Versek és talk show Csuja Imrével!
2019. január 15-én, kedden 17.30-tól Csuja Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész lesz a Bencs Villa vendége.
Másfél órás nagykoncert a Bencs Villában
A carPEDIGnem együttes, a nyíregyházi zenei élet „legszínesebb színfoltja”, január 8-án tartja újévi első koncertjét a nyíregyházi Bencs Villában, ahol a nemrégiben megjelent Homo illusion című nagylemezük anyagát és a legfrissebb csendes-ülős dalaikat adják elő.
A fény felé - Könyvbemutató a Bencs Villában

Sediánszky Nóra, a Móricz Zsigmond Színház művészeti tanácsadója, dramaturg és fordító mutatta be ezen a héten kedden A fény felé című harmadik útirajzi kötetét a Bencs Villában. Az est műsorvezetője Tarczy Gyula volt, a résztvevőket Halmos Fatime előadóművész kápráztatta el sanzonjaival, és Szabó Márta, a Móricz Zsigmond Színház Jászai Mari- és Aase-díjas színművésze a könyv izgalmas részleteinek bemutatásával.

szomszedolas-a-bencs-villaban

A Bencs Villát üzemeltető Móricz Zsigmond Színház vezetése november 21-én és 28-án a Villában vendégül látta a környéken élő nyíregyháziakat. Ezzel a nemes gesztussal köszönték meg az épület felújításának ideje alatt tanúsított türelmüket.

Január 29. Kedd 17.30 - Többszemközt: Tamás Attilával
A Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem.
Január 22. Kedd 17.30 - Bencs irodalom: Ady Endre éjszakái
Harminc esztendeje, 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultúra napját, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.
2019. január 22-én, kedden e jeles nap tiszteletére a száz esztendeje elhunyt Ady Endrét idézzük meg a Bencs Villában 17.30-tól, a Bencs Irodalmi Estek keretében.