Visszapillantó

A magyar kultúra napja a Bencs Villában

Január 22-én, a magyar kultúra napján Gulyás Attila előadói estje várta a Bencs Villa közönségét: a Móricz Zsigmond Színház művésze megzenésített verseket adott elő Tamás Attila és Horányi Tamás közreműködésével.

 

2024. január 22. hétfő 17.30 - Gulyás Attila zenés előadói estje a magyar kultúra napján

Gulyás Attila, a Móricz Zsigmond Színház színművésze magyar költők, szerzők (József Attila, Petőfi Sándor, Arany János, Cseh Tamás) megzenésített verseit adja elő és népszerű slágerekkel is készül.

 

 

3 királyok - A 3 tenor adventi műsora
A Móricz Zsigmond Színház színművészei: Horváth Viktor, Gulácsi Tamás, Tar Dániel ezúttal advent alkalmából újra énekelnek a Bencs Villában. 
Megvalósult álmok

A szurikáta ebédet főz, s vespán robog, a tanoncokat állatok tanítják – a Varázsfészekben minden lehetséges.

Gyógypedagógus, gyerekjóga oktató, fotográfus, mesekönyvíró – nos, nem négy kölönböző személyről van szó, és és nem is egy matuzsálemről, aki hosszú élete során ennyi mindent kipróbált! Történetünk főszereplője egy fiatal nyíregyházi lány, Rudik Dóra, akivel a Bencs-estek keretében a Móricz Zsigmond Színház művésze, Ténai Petra beszélgetett.

Nem jobb, különb színházat akart
Verebes István nem a szakmának, hanem a Bessenyei tér közönségének akart megfelelni.
Köztünk járt Szendrey Júlia

Telt ház várta október 19-én a Bencs Villában Szendrey Júliát, pontosabban azt az irodalmi estet, melyben az alkotók: Nyomtató Enikő, Karádi Zsolt és Kováts Dénes Ezerszer Júlia címmel idézték meg Petőfi Sándor múzsáját, feleségét. Az est végi vastaps a közönség több tagja részéről könnyekkel párosult…

Teltház Szulák Andreával

A VIDOR Fesztivál és a Bencs Villa közös rendezvényeként teltház előtt zajlott a Többszemközt estünk Szulák Andreával. Közönségünk megismerhette Andreát, a magánembert éppúgy, mint a művészt. A bulvármédiától a gyermeknevelésen át a színpad varázsáig sok mindenről szó esett, sőt, arról is, hogy mi a legnagyobb vágya.

Viharos koncert a villában

Szó szerint viharos koncert helyszíne volt augusztus 24-én a Bencs Villa udvara, hiszen az Orpheum Madams fellépését a hideg mellett erőteljes szél is kísérte. Olyannyira, hogy olykor a röpködő kották után kellett szaladgálni. A zene keltette hangulat viszont remek volt.

Többszemközt alázatról, odaadásról
Újszerű megoldásokról és alternatív színházi élményekről is szó esett a Bencs Villában.
A táplálkozástudománynak szentelték a kedd estét

Kedd este Körtvélyfáy Eszter Dr. Mórik Gyulával beszélgetett a Női Szalon keretein belül az egészségmegőrzésről, az orvos-beteg viszonyáról, és a jelenlegi egészségügyi helyzetről. 

Álmok a szőnyegen

Egyetlen szőnyegen is lehet színházat csinálni. Mégpedig olyat, amelyik beszippant, felkavar, elgondolkodtat és megnevettet egyszerre – vagy éppen egymás után. És aminek a végén, telt ház előtt, sokáig szól a vastaps.

Szezonnyitó a Bencs Villában.

Jó hangulatban telt az este július 13-án a Bencs Villában, ahol korabeli fotókkal illusztrált időutazást tett az érdeklődő közönség a boldog békeidőkbe,.

Az új villabeli évad nyitányaként Úrinők és úriemberek a századfordulón címmel Koncz Veronika stílus-, protokoll- és PR szaktanácsadóval beszélgetett a műsor házigazdája, Kováts Dénes.

 

2021. július 13. Kedd 17:30 - Koncz Veronika: Úrinők és úriemberek a századfordulón
A gentlemant már járásáról felismerték, jól nevelt hölgy pedig köztudottan nem nézett hátra az utcán, nem álldogált ok nélkül... Hogyan illett megjelennie egy úrinőnek a társasági rendezvényeken, milyen elvárásoknak kellett megfelelnie az első bálozónak, s mi volt a gardedam feladata?