Programok, rendezvények archívum

Bencs Villa sajtóközlemény - 2020. november 10.
Tájékoztatás a Bencs Villa nyitvatartásának felfüggesztéséről
Bencs Villa sajtóközlemény - 2020. november 10.
Tájékoztatás a Bencs Villa nyitvatartásának felfüggesztéséről
November 3. Kedd 17:30 - Többszemközt Gyuris Tiborral

Gyuris Tibor, a Móricz Zsigmond Színház színművésze lesz november harmadikán Kováts Dénes vendége a Többszemközt sorozat aktuális estjén a Bencs Villában.

Október 27. Kedd 17:30 - 1000-szer Júlia - Emlékezés Szendrey Júliára - ELMARAD
„De boldogok is vagyunk ám, /Ugye, lelkem kis Juliskám? / Meg se' várjuk a halálunk, / Elevenen égbe szállunk!”írta Petőfi Sándor a Feleségek felesége című versében 1848 januárjában. Október 27-én, kedden 17.30-tól Szendrey Júliát idézzük meg a Bencs Villában!
Szeptember 22. Kedd 17:30 - Hazátlanok - ELMARAD

A Hazátlanok Kováts Judit azonos című regénye alapján készült, s az irodalom, a zene, a színművészet és vizuális elemek ötvözésével közelmúltunk történelmének több fehér foltját, közösségi sorstragédiáit mutatja be szerelmi történetbe ágyazva.

Szeptember 15. Kedd 17:30 - Kortárs zenei est Kerek Gáborral - A hallgatható kortárs zene

Zenés beszélgetés

Több hallgatható, befogadható és vidám XXI. századik „komolyzene” csendül majd fel az est folyamán. És nem kizárólag csak zene, hanem zeneszerzői műhelytitkok is feltárulnak majd az érdeklődő közönség előtt.

Szeptember 8. Kedd 17:30 - Női Szalon Eperjesi Ildikóval - Gondolatébresztő sorsok

Az ATV külpolitikai szerkesztő-riportere olyan emberi sorsokat gyűjtött össze könyvében, melyek megérdemlik, hogy mintegy tablóként bemutassák őket. Minden egyes életút felveti azt a kérdést mi az élet értelme. Ildikó elmondása szerint ma már nem az az ember, aki a könyv írása előtt volt. Mélyebben, intenzívebben és tudatosabban éli az életét. Többek között ezekről is beszélgetünk majd.

Szeptember 1. Kedd 17:30 - Többszemközt: Kosik Anitával

Anita színes, vibráló egyéniség, a pörgés lételeme. Vallja, hogy a zene az kell. Számára a színház játszótér és munkahely, sőt, nemzeti kincs. Elmondása szerint Nyíregyházán érte el „színészi nagykorúságát”. Hetedik esztendeje tagja a Móricz Zsigmond Színház társulatának.

Augusztus 28. Péntek 17:00 - VIDOR Fesztivál - A múzsák visszavágnak
A Magyar Szabadegyetem Vágyügyi Tanszékének munkatársai lerántják a leplet. (Egyelőre) azonban nem a ledér múzsákról… Az általuk meg (nem) írt (eltitkolt, széfekbe zárt, elrejtett) szerelmi (b)irodalom páratlan kincseit Csabai László, Gerliczki András Karádi Zsolt, Kulin Borbála, Kürti László és Oláh András tárja a nyíregyházi érdeklődők elé.