Programok, rendezvények archívum

2022.november 24. (csütörtök) 17:30 NŐK – SANZONOK – HORVÁTH MARGIT, SZABÓ MÁRTA ÉS SZÉLES ZITA ZENÉS ESTJE

Zenés időutazás a Móricz Zsigmond Színház színművészeivel.

Egyedülálló sanzonesttel várják a Bencs Villába látogatókat, november 24-én.

 

2022. november 15. (kedd) 17.30 - Kuthy Patrícia és Jenővári Miklós musical estje a Bencs Villában

November 15-án 17.30-tól ismét egy egyedülálló koncertélmény várja a Bencs Villába látogatókat. 

 

2022.SZEPTEMBER 18.(vasárnap) 17.30- Cseh Tamás emlékest a Kulturális Örökség napjai alkalmából

Az „Apa kalapja” című produkció "Cseh Tamás munkásságának állít emléket.

2022. SZEPTEMBER 13. (kedd) 17.30 - A Bencs Villa vendége: Kigyós Valéria pilates, aerobic, bodyart oktató

Kigyós Valéria pilates, aerobic, bodyart oktató lesz a Bencs Villa vendége szeptember 13-án kedden, 17:30 órától, ahol többek között a test és lélek összekapcsolódásának témakörét járják körbe Kosik Anitával, a Móricz Zsigmond Színház színművészével.

2022. SZEPTEMBER 2. (Péntek) 17.00 - Többszemközt Náray Erikával
Az idei VIDOR Fesztiválon Náray Erika színész-énekes lesz Kováts Dénes vendége a Bencs Villa pódiumszínpadán.
2022.AUGUSZTUS 31.(szerda) 17.00- MONDJ TE IS EGY VERSET, NYÍREGYHÁZA!

A „Mondj Te is egy verset” kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy átörökítse a pódiumművészetet, főleg a versmondást a jövő generációi számára, saját pódiumestek szervezésével, valamint minél több versmondó közösség létrehozásával. Az egyesület feladata az úgynevezett pódium-művészeti szalonok létrehozása, a magyar kultúra hagyományainak felkarolásával, terjesztésével és fogyaszthatóvá tételével.

2022. AUGUSZTUS 30. (Kedd) 17.00 - „Mit ér epedő kebel…?” Az ismeretlen Kölcsey Ferenc
A Vörös Postakocsi valamint a Szabolcs-Szatmár-beregi Szemle szerkesztői és munkatársai (Béres Tamás, Csabai László, Gerliczki András, Karádi Zsolt, Kulin Borbála, Kürti László, Oláh András) ebben az esztendőben Kölcsey eleddig ismeretlen műveit tárják a közönség elé.
2022. AUGUSZTUS 28. (Vasárnap) 17.00 - R. W. Fassbinder: Miért lett R. úr ámokfutó? - KV Társulat előadása
„R. úrnak van felesége és gyereke, a családjának van lakása és autója. R. úr a legjobb tudása szerint végzi a munkáját, és minden tőle telhetőt megtesz a családjáért. R. úr szeret nosztalgiázni a régi barátaival, szeret romantikus dalokat hallgatni a feleségével, és szívesen segít a fiának a tanulásban. R. úr igazán elégedett lehet az életével. Csak az a baj, hogy egyesek olykor nem engedik neki.” (Bíró Bence)
2022. JÚLIUS 05. (Kedd) 19:30 - Gulyás Attila élőzenekaros koncertje

Július 5-én, kedden, 19:30-tól ismét egy egyedülálló koncertélmény várja vendégeinket a Bencs Villa parkjában. A nagysikerű Nőnapi koncert után Gulyás Attila az élő zenekarral visszatér, hogy zenei világukkal újra elvarázsolják hallgatóságukat egy kellemes nyári esten.

2022. JÚNIUS 14. (Kedd) 19:30 - Két összeillő ember - Domján Edit és Szécsi Pál tragikus szerelmi története

Június 14-én egy különleges estnek lehetnek részesei a Villa vendégei, 19:30 órakor kezdődik a Két összeillő ember – Domján Edit és Szécsi Pál tragikus szerelmi története című műsor Csernák Tibor, Nyomtató Enikő és Orémusz Maja közreműködésében a Bencs Villa parkjában.

A Bencs Villa vendége: Ráskó Eszter a Dumaszínházból

Május 17-én, kedden 17:30-tól Ráskó Eszter, a Dumaszínház nyíregyházi születésű humoristája Rák Zoltánnal, a Móricz Zsigmond Színház színművészével beszélget a Bencs Villában.

2022. ÁPRILIS 12. (kedd) 17:30 - Költészetnapi irodalmi és zenés est - a Móricz Zsigmond Színház művészeivel
A Költészet napja alkalmából Jenei Judit, és István István, a Móricz Zsigmond Színház színművészei, Olajos Gábor gitárművész közreműködésével a magyar irodalom gyöngyszemeiből válogatott zenés irodalmi műsorral tisztelegnek költőink előtt.
Színházi jelmezkiállítás

A Móricz Zsigmond Színház gyönyörű jelmezei, álarcos-maszkjai és játékkal egybekötött tárlatvezetés várja farsang idején a Bencs Villába látogató vendégeinket!

2022. MÁRCIUS 22. (kedd) 17:30 - A Bencs Villa vendége: Rudik Dóri fotográfus, gyógypedagógus

Rudik Dóri fotográfus, gyógypedagógus, a Varázsfészek mesekönyv írója, gyerekjóga-, és rajzoktató, lesz a Bencs Villa vendége március 22-én kedden, 17:30 órától, ahol többek között a képek erejét, varázslatos világát, gyógyító hatását járják körbe – legyen az egy rajz egy mesekönyvben, vagy egy feltöltött fotó a közösségi médián – Ténai Petrával, a Móricz Zsigmond Színház színművészével.