Hírek

Irodalmi paródiaest a Túl (Ri)Csajos magányról

A VIDOR Fesztivál keretén belül a hagyományoknak megfelelően folytatódik a paródiaest sorozat a Bencs Villában. A címben fellelhető áthallás, mely Hrabalt idézi, természetesen nem véletlen, a Móricz Zsigmond Színház egyik kultikus előadására utal.

VIDOR-helyszín a Bencs Villa is

A jubileumi VIDOR Fesztivál számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket, a rendezvényhelyszínek között ott van a Bencs Villa is! Két, hagyományosan érdekes est szerepel a kínálatban.

Interjú Szulák Andreával, akivel a VIDOR Fesztiválon több alakommal is találkozhatnak a nézők

Augusztus utolsó két napját Nyíregyházán tölti Szulák Andrea, a közkedvelt művésznő ugyanis két alkalommal a Menopauza című előadásban lép fel a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, közben 31-én a Bencs Villában a Többszemközt est vendége lesz.

Swing és szerelem az Orpheum Madamstól

Újabb hangulatos koncert várja a zenerajongókat a Bencs Villában, reményeink szerint a parkban, a platánfák árnyékában: augusztus 24-én, kedden 19.30-tól az Orpheum Madams szórakoztatja a nagyérdeműt. A hamar népszerűvé vált formáció fellépése garantáltan elvarázsolja majd a közönséget.

2021. AUGUSZTUS 30. (hétfő) 19.30 - BENCS ZENÉS ESTEK – Máté Péter Emlékest

Máté Péter popénekes, zeneszerző és zongoraművészre emlékezve állított össze Csernák Tibor zongorista egy autentikus estet, mely a közelmúltban a Bencs Villában is hatalmas sikert aratott. Augusztus 30-án közkívánatra újra szólnak a kedvelt dalok a Villában: azoknak, akik legutóbb lemaradtak róla, s azoknak is, akik szívesen meghallgatnák újra.

Ma: Többszemközt színházi kulisszatitkokról

Ha érdekli Önt a színház világa, feltétlenül jöjjön el ma a Bencs Villába! Ha nem érdekli, akkor is jöjjön el, mert az esti Többszemközt beszélgetés eredményeként kedvelni fogja! 19.30-kor kezdés!

Lételeme a nyüzsgés és a rohanás

A Bencs Villában augusztus 17-én, kedden 19.30-tól kezdődő Többszemközt est harmadik vendége Jenővári Miklós színművész, akit Horváth Illés, a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetője és Urbán-Szabó Fanni színművész társaságában faggat majd színészlétről, darabokról, szerepekről, várakozásokról a műsor házigazdája, Kováts Dénes.

Szulák Andrea a Bencs Villában!
Augusztus 31-én, kedden 17 órától a Szulák Andrea lesz a Többszemközt műsor vendége a VIDOR Fesztivál keretében. A népszerű színész-énekes-műsorvezetőt a Bencs Villában Kováts Dénes faggatja életéről, pályájáról. Szó lesz szerepekről, színészlétről, anyaságról, koncertekről, a közönséggel való kapcsolatáról.
A táplálkozástudománynak szentelték a kedd estét

Kedd este Körtvélyfáy Eszter Dr. Mórik Gyulával beszélgetett a Női Szalon keretein belül az egészségmegőrzésről, az orvos-beteg viszonyáról, és a jelenlegi egészségügyi helyzetről. 

Szerepek sokasága várja Fannit

Augusztus 17-én, kedden 19.30-tól kivételesen három vendéget faggat Kováts Dénes, a Többszemközt est házigazdája a Bencs Villában: Horváth Illést, a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetőjét, valamint Urbán-Szabó Fanni és Jenővári Miklós színművészeket. A pandemia átvészeléséről, reményről és kitartásról is szó esik majd, de legfőképpen az előttünk álló színházi évadról: darabokról, szerepekről, várakozásokról. Hováth Illés után most Urbán-Szabó Fannit mutatjuk be Önöknek.

A színház mindig hatni fog

Darab- és szereplőválasztásról, próbafolyamatokról, színész és rendező egymásra hangoltságáról, a szerepek és a színész-lét nehézségeiről vagy éppen könnyűségeiről is szó lesz augusztus 17-én a Többszemközt esten.

Mindenünk a színház

Még kapható a Mindenünk a színház című exkluzív kötet, amely a Móricz Zsigmond Színházat mutatja be a színházrajongók számára. A könyv beltartalmának gerincét a társulat 25 színművészével készült mélyinterjú-sorozat alkotja.

Színházi kulisszatitkok a Villában

Színházi kulisszatitkokról és az előttünk álló évad előadásairól is szó lesz augusztus 17-én, kedden 19.30-tól a Bencs Villa Többszemközt műsorának legújabb estjén.

Álmok a szőnyegen

Egyetlen szőnyegen is lehet színházat csinálni. Mégpedig olyat, amelyik beszippant, felkavar, elgondolkodtat és megnevettet egyszerre – vagy éppen egymás után. És aminek a végén, telt ház előtt, sokáig szól a vastaps.

ÁLMOK KAVAROGNAK A BENCS VILLÁBAN - INTERJÚ FRIDRIK NOÉMIVEL ÉS ZAKARIÁS MÁTÉVAL

Ősbemutató helyszíne lesz augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól a Bencs Villa, ahol Álmok címmel kétszemélyes kamaraszínpadi darabot állít színpadra Fridrik Noémi és Zakariás Máté. 

Előadásuk alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok.