Hírek

Médiamunkás és beszélgetőtárs

A Bencs Villa Többszemközt és irodalmi estjeinek házigazdája, Kováts Dénes kivételesen a vendégnek fenntartott székbe ül december 10-én 17.30-tól, ezúttal ugyanis kérdezett lesz. Ennek egyik apropója, hogy őt is bemutassuk a villa közönségének, a másik pedig egy kerek születésnap.

November 15. Péntek 17:00-Szabolcsi Szépíró Kör megalakulása

November 15-én Nyíregyházán, a Bencs Villában tartja alakuló ülését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szépíró Kör, ez alkalommal író és költő barátok közreműködésével felolvasó estre hívják az irodalombarátokat.

Szépírók és barátaik

November 15-én Nyíregyházán, a Bencs Villában tartja alakuló ülését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szépíró Kör, ez alkalommal író és költő barátok közreműködésével felolvasó estre hívják az irodalombarátokat.

Nyáry Krisztián és a szerelmes levelek

Nyáry Krisztián évek óta módszeresen gyűjti a magyar kultúrtörténet legszebb, legérdekesebb vagy éppen legfelháborítóbb szerelmes leveleit.

Vérbeli drámák a Villában

Varga Tamás: A leves című drámatrilógiáját mutatják be november 15-én, 14.30-tól a Bencs Villában, a szerzővel Döme Szabolcs író beszélget.

Életemnél is jobban

Nyáry Krisztián író, irodalmár, kommunikációs szakember, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója lesz a Bencs Villa vendége november 26-án, 17.30-tól. Az est során bemutatjuk Életemnél is jobban – 115 újabb szerelmes levél és történet című új kötetét is.

Gyarmati Fanni és Radnóti Miklós emlékest

November 19-én 17.30-tól Gyarmati Fannira és Radnóti Miklósra emlékezünk a Bencs Villában „Mióta készülök, hogy elmondjam neked…” címmel.

Fanni szerepében Nyomtató Enikő színművész, a műsort Karádi Zsolt főiskolai tanár szerkesztette és rendezte, az est házigazdája Kováts Dénes.

December 3. Kedd 17:30-Hangok és szavak-Pápai Erika Jászai Mari-díjas színésznő önálló estje

Pápai Erika sokoldalú művésznő, aki az eltelt évek alatt számos szerepben bizonyította tehetségét színpadon, filmben, prózai és musical, valamint operett szerepekben egyaránt. 

December 10. Kedd 17:30-Többszemközt Kováts Dénessel
Amikor a hóhért akasztják – ez a mondás olyankor is elhangzik, amikor a kérdező kerül a kérdezett szerepébe.
Stílust nem lehet vásárolni
A stílus a személy egyéniségének és kisugárzásának összhangja, az alapja az önismeret.
Öltözködés és viselkedéskultúra stílusosan

Májusi, teltházas, nagysikerű előadását követően ismét a Bencs Villa vendége lesz Koncz Veronika stílus, protokoll és PR tanácsadó, aki október 22-én, kedden 17.30-tól új témakörökben oszt meg hasznos tudnivalókat a hallgatósággal.

Vidám versekben találta meg magát
Amióta megszülettek a gyerekei, róluk-nekik ír verseket.
Dalolt és sztorizott

Fényeslitke, Kisvárda, Budapest – a Bencs Villa október 8-ai vendége, Nagy Sándor színművész életének fő állomásai. Nyíregyházára ezúttal azért érkezett – a Magyarország, szeretlek című televízió műsor aktuális részének forgatásáról –, hogy pályakezdéséről, színházi szerepeiről, kulisszatitkokról és humoros esetekről meséljen, mindezt jónéhány dallal fűszerezve.

Varró Dani a villában versel

Varró Dániel a fiatal költőgeneráció kiemelkedő alakja, akiért a kritika és a közönség egyszerre rajong. Október 15-én a Bencs Villa vendége lesz, Kováts Dénes beszélget majd vele gyermek- és felnőttversekről, műfordításokról, fiairól és sok másról is. Természetesen nem marad ki az estből „a költő szaval” programblokk sem.