Hírek

2021. augusztus 10. (Kedd) 19:30 NŐI SZALON - Ép testben ép lélek

Gondolatébresztő beszélgetések a mindennapokban, nem mindennapi emberekkel.

Dr. Mórik Gyula és Körtvélyfáy Eszter az este során közérthetően cseveg az egészségmegőrzésről, az orvos-beteg viszonyáról és a jelenlegi egészségügyi helyzetről.

 

 

2021. augusztus 6. (Péntek) 19:30 - BENCS IRODALMI ESTEK - Álmok

A pandémiával sújtott időszak apropóján gondolta újra, és állította színpadra az Álmok című produkcióban Fridrik Noémi és Zakariás Máté Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos művét, a Gellérthegyi álmokat. 

 

Tájékoztatjuk Önöket

Kedves Nézőink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a július 20-án 19.30 órára meghirdetett BENCS Női Szalon - Álomból Valóság - Beszélgetés Zentai Edit énekessel-műsorvezetővel technikai okok miatt elmarad.

Megértésüket köszönjük!

Móricz Zsigmond Színház

Babák a Bencs Villában

88 baba, apró kellékek és kiegészítők alkotják a mini tárlatot, melyet a Bencs Villa Nagytermének polcain alakítottunk ki.

Egy különleges szenvedély által létrejött csodavilágból kaphat ízelítőt, aki ellátogat a Villába.

600 darabos gyűjteményéből válogatott, és bocsátotta rendelkezésünkre őket Ördöghné Eszter, hogy megmutathassuk kincseit a látogatók számára is.

Van közöttük pólyás és síró baba, népi viseletben megjelenő és van olyan is, ami megidézi a múlt polgári hangulatát. A kis karakterbabák és a különösen értékes porcelánfejű babák békésen megférnek együtt a vitrinekben.

1986-ban, egy türingiai utazás alkalmával talált rá, és vásárolta meg az első különlegesen szép darabot Eszter.

A babák iránti szeretetét a férje, a családja, a barátai nagy örömmel támogatták, és vele együtt lelkesen gyarapították a gyűjteményt.

Egy-egy külföldi útról visszatérve nem volt kétséges: Eszter kap egy új csodás darabot, még akkor is, ha az utazásra szánt zsebpénzt majdnem teljes egészében felemészti a vásárlás.

Emellett persze, néha gyönyörű darabra lehet bukkanni akár az ócskapiacon is, csak avatott szem kell ahhoz, hogy a kincset észrevegye.

Korábban, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye számos településén, valamint a Jósa András Múzeumban is megcsodálhatták a gyűjteményt a látogatók.

Eszter önzetlen felajánlásának köszönhetően most a Bencs Villába betérők nézhetik meg a különlegesen szép babákat.

Köszönet érte!

Szezonnyitó a Bencs Villában.

Jó hangulatban telt az este július 13-án a Bencs Villában, ahol korabeli fotókkal illusztrált időutazást tett az érdeklődő közönség a boldog békeidőkbe,.

Az új villabeli évad nyitányaként Úrinők és úriemberek a századfordulón címmel Koncz Veronika stílus-, protokoll- és PR szaktanácsadóval beszélgetett a műsor házigazdája, Kováts Dénes.

 

Hogyan válhat az álom valósággá a 21. században?

Július 20-án a Bencs Női Szalon-programsorozat keretében egy igazán sokszínű egyéniséget invitált egy kellemes beszélgetésre Körtvélyfáy Eszter.

2021. július 20. Kedd 19:30 - Álomból valóság

Zentai Edit énekes, műsorvezető, ceremóniamester méltó vendége a Bencs Női Szalonnak, hiszen ezen esték keretében műsorvezetőink olyan hazai véleményformálókkal beszélgetnek, akik saját területükön társadalmi bázist építettek tudásuk, humoruk, vagy épp lehengerlő egyéniségük és tehetségük erejével.

Úrinők és úriemberek a századfordulón

Hosszú kényszerszünet után végre ismét közönség előtt tarthatók meg a rendezvények a nyíregyházi Bencs Villában – érdekes beszélgetéssel a századforduló divatjáról és illemtanáról!

2021. július 27. (Kedd) 19:30 - BENCS ZENÉS ESTEK – Máté Péter Emlékest

Máté Péter popénekes, zeneszerző és zongoraművészre emlékezve állított össze Csernák Tibor zongorista egy autentikus estet. 

 

Lehetsz ma is Úrinő? Gondolkodjunk erről együtt a Bencs Női Szalonban!
Bár néhány alap illemszabály nem megy ki a divatból, az etikett korok szerint meglehetősen sokat változik.
2021. július 13. Kedd 17:30 - Koncz Veronika: Úrinők és úriemberek a századfordulón
A gentlemant már járásáról felismerték, jól nevelt hölgy pedig köztudottan nem nézett hátra az utcán, nem álldogált ok nélkül... Hogyan illett megjelennie egy úrinőnek a társasági rendezvényeken, milyen elvárásoknak kellett megfelelnie az első bálozónak, s mi volt a gardedam feladata?