Hírek

2021. NOVEMBER 16. (Kedd) 17.30 - Bencs TÖBBSZEMKÖZT Boldizsár Ildikóval

November 16-án, kedden 17.30-tól Boldizsár Ildikót láthatják-hallhatják a Bencs Villában. Népszerű író, szerkesztő, mesekutató, a meseterápia módszerének kidolgozója, egyetemi oktató, aki szerint a meséket vissza kell adni a felnőtteknek, és tévhit, hogy a műfaj válságban lenne.

Egy nő, több mint csak asszony

„Engemet Sándorom emléke és oly sokszor kigunyolt olvasmányaim, de mindenekelőtt szivem arról világositottak fel, hogy egy nő, több mint csak asszony…” Az a Szendrey Júlia vetette papírra e sorokat, akit október 19-én idézünk meg a Bencs Villában.

A Bencs Villa vendége: Széles Zita

„Kisgyerekkoromtól színész szerettem volna lenni. Nem tudom, mennyire játszott ebben közre, hogy tíz évvel idősebb bátyám, László a Színművészeti Főiskolára járt, de tény, hogy nyolc-kilencévesen már szavalóversenyeken vettem részt.”

Szendrey Júlia rejtélyei

 „De boldogok is vagyunk ám, /Ugye, lelkem kis Juliskám? / Meg se' várjuk a halálunk, / Elevenen égbe szállunk!” – írta Petőfi Sándor a Feleségek felesége című versében 1848 januárjában.

Húsz év a társulatban

Jó néhány, számára kedves szerepet alakított az elmúlt húsz évadban Széles Zita, a Móricz Zsigmond Színház művésze, aki október 12-én 17.30-tól a Többszemközt est vendége lesz a Bencs Villában.

Október a Bencs Villában

A törzsközönség tagjai már tudják, októberben is változatos programok várják keddenként az érdeklődőket a Bencs Villában: zene, színházi beszélgetés, irodalom, stílus és divat szerepel a kínálatban.

2021. OKTÓBER 16. (SZOMBAT) 16:00 - Író-olvasó találkozó, HÁTRAARC könyvbemutató – Verebes Istvánnal

Október 16-án szombaton Verebes István HÁTRAARC c. könyvének író-olvasó találkozójára várjuk szeretettel vendégeinket a Bencs Villába.

Többszemközt, zenével

Szeptember 28-án, kedden 17.30-tól a Bencs TÖBBSZEMKÖZT Szűts Istvánnal című beszélgetés várja a Sóstói úti kulturális központ, a Bencs Villa közönségét, mely egyúttal a Szűts István önéletrajzi kötetének (Hatvan év feketén-fehéren) élőzenés bemutatója is.

Élőzenés beszélgetés a Bencs Villában
Szeptember 28-án, kedden 17.30-tól a Bencs TÖBBSZEMKÖZT Szűts Istvánnal című beszélgetés várja a Bencs Villa közönségét, élőzenés könyvbemutatóval színesítve.
A hegedűtől a rockoperáig

Bár a Kormorán meghatározó az életében, hiszen több mint három évtizede tagja a zenekarnak, Szűts István zenei munkássága nem csak hozzá kötődik. A Többszemközt estek következő vendége élőzenei betétekkel illusztrálva idézi majd fel pályafutását augusztus 28-án a Bencs Villában.

2021. OKTÓBER 26. (Kedd) 17.30. A ruha (is) teszi az embert – Stílusikonok titkai

A stílus és a divat kerül a figyelem fókuszába a Bencs Villában, ahol újabb témával jelentkezik Koncz Veronika, a közkedvelt és avatott stílus és protokoll szaktanácsadó. Október 26-án egyebek között stílusikonok titkairól beszélget vele az est házigazdája, Kováts Dénes.

2021. OKTÓBER 19. (Kedd) 17.30. – Bencs IRODALMI ESTEK - 1000-szer Júlia

A 39 évesen, szörnyű kínok között meghalt Szendrey Júlia alakját idézzük meg naplóinak, verseinek és leveleinek segítségével. Ki volt ő? Múzsa? Tehetséges író? Ügyes műfordító? Petőfi szerelmének elárulója?

2021. OKTÓBER 12. (Kedd) 17:30 - Bencs TÖBBSZEMKÖZT Széles Zitával
Gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy színész lett. 2001-ben az a vágya is teljesült, hogy a Móricz Zsigmond Színház társulatához tartozzon. Kedvenc műfaja a tragikomédia, fontosnak tartja a humort.
Kulturális Örökség Napjai a Bencs Villában

Örömmel tájékoztatjuk kedves Közönségünket arról, hogy a Kulturális Örökség Napjaihoz csatlakozott a Móricz Zsigmond Színház szervezésében a Bencs Villa is.

Szobaszínház az Álmokról

Karinthy Ferenc újragondolva: Fridrik Noémi és Zakariás Máté színművészek Álmok című produkcióját nézhetik meg a Bencs Villában szeptember 18-án, szombaton 19.30-as kezdettel. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.