Hírek

Húsz év a társulatban

Jó néhány, számára kedves szerepet alakított az elmúlt húsz évadban Széles Zita, a Móricz Zsigmond Színház művésze, aki október 12-én 17.30-tól a Többszemközt est vendége lesz a Bencs Villában.

Október a Bencs Villában

A törzsközönség tagjai már tudják, októberben is változatos programok várják keddenként az érdeklődőket a Bencs Villában: zene, színházi beszélgetés, irodalom, stílus és divat szerepel a kínálatban.

2021. OKTÓBER 16. (SZOMBAT) 16:00 - Író-olvasó találkozó, HÁTRAARC könyvbemutató – Verebes Istvánnal

Október 16-án szombaton Verebes István HÁTRAARC c. könyvének író-olvasó találkozójára várjuk szeretettel vendégeinket a Bencs Villába.

Többszemközt, zenével

Szeptember 28-án, kedden 17.30-tól a Bencs TÖBBSZEMKÖZT Szűts Istvánnal című beszélgetés várja a Sóstói úti kulturális központ, a Bencs Villa közönségét, mely egyúttal a Szűts István önéletrajzi kötetének (Hatvan év feketén-fehéren) élőzenés bemutatója is.

Élőzenés beszélgetés a Bencs Villában
Szeptember 28-án, kedden 17.30-tól a Bencs TÖBBSZEMKÖZT Szűts Istvánnal című beszélgetés várja a Bencs Villa közönségét, élőzenés könyvbemutatóval színesítve.
A hegedűtől a rockoperáig

Bár a Kormorán meghatározó az életében, hiszen több mint három évtizede tagja a zenekarnak, Szűts István zenei munkássága nem csak hozzá kötődik. A Többszemközt estek következő vendége élőzenei betétekkel illusztrálva idézi majd fel pályafutását augusztus 28-án a Bencs Villában.

2021. OKTÓBER 26. (Kedd) 17.30. A ruha (is) teszi az embert – Stílusikonok titkai

A stílus és a divat kerül a figyelem fókuszába a Bencs Villában, ahol újabb témával jelentkezik Koncz Veronika, a közkedvelt és avatott stílus és protokoll szaktanácsadó. Október 26-án egyebek között stílusikonok titkairól beszélget vele az est házigazdája, Kováts Dénes.

2021. OKTÓBER 19. (Kedd) 17.30. – Bencs IRODALMI ESTEK - 1000-szer Júlia

A 39 évesen, szörnyű kínok között meghalt Szendrey Júlia alakját idézzük meg naplóinak, verseinek és leveleinek segítségével. Ki volt ő? Múzsa? Tehetséges író? Ügyes műfordító? Petőfi szerelmének elárulója?

2021. OKTÓBER 12. (Kedd) 17:30 - Bencs TÖBBSZEMKÖZT Széles Zitával
Gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy színész lett. 2001-ben az a vágya is teljesült, hogy a Móricz Zsigmond Színház társulatához tartozzon. Kedvenc műfaja a tragikomédia, fontosnak tartja a humort.
Kulturális Örökség Napjai a Bencs Villában

Örömmel tájékoztatjuk kedves Közönségünket arról, hogy a Kulturális Örökség Napjaihoz csatlakozott a Móricz Zsigmond Színház szervezésében a Bencs Villa is.

Szobaszínház az Álmokról

Karinthy Ferenc újragondolva: Fridrik Noémi és Zakariás Máté színművészek Álmok című produkcióját nézhetik meg a Bencs Villában szeptember 18-án, szombaton 19.30-as kezdettel. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szeptember a Bencs Villában

Számos sikeres rendezvény helyszíne volt augusztusban a Bencs Villa, a szeptember is érdekesnek ígérkezik: a Női Szalont követően Móricz Impro, irodalmi-színházi és zenés est, valamint egy Többszemközt beszélgetés szerepel a programban.

Teltház Szulák Andreával

A VIDOR Fesztivál és a Bencs Villa közös rendezvényeként teltház előtt zajlott a Többszemközt estünk Szulák Andreával. Közönségünk megismerhette Andreát, a magánembert éppúgy, mint a művészt. A bulvármédiától a gyermeknevelésen át a színpad varázsáig sok mindenről szó esett, sőt, arról is, hogy mi a legnagyobb vágya.

Az Álmok újra a Bencs Villában
Aki nem látta, esetleg újra megnézné, itt az alkalom: az Álmok című előadás szeptember 18-án, szombaton 19.30-as kezdettel ismét megtekinthető lesz a Bencs Villában
Viharos koncert a villában

Szó szerint viharos koncert helyszíne volt augusztus 24-én a Bencs Villa udvara, hiszen az Orpheum Madams fellépését a hideg mellett erőteljes szél is kísérte. Olyannyira, hogy olykor a röpködő kották után kellett szaladgálni. A zene keltette hangulat viszont remek volt.