Hírek

Szerepek sokasága várja Fannit

Augusztus 17-én, kedden 19.30-tól kivételesen három vendéget faggat Kováts Dénes, a Többszemközt est házigazdája a Bencs Villában: Horváth Illést, a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetőjét, valamint Urbán-Szabó Fanni és Jenővári Miklós színművészeket. A pandemia átvészeléséről, reményről és kitartásról is szó esik majd, de legfőképpen az előttünk álló színházi évadról: darabokról, szerepekről, várakozásokról. Hováth Illés után most Urbán-Szabó Fannit mutatjuk be Önöknek.

A színház mindig hatni fog

Darab- és szereplőválasztásról, próbafolyamatokról, színész és rendező egymásra hangoltságáról, a szerepek és a színész-lét nehézségeiről vagy éppen könnyűségeiről is szó lesz augusztus 17-én a Többszemközt esten.

Mindenünk a színház

Még kapható a Mindenünk a színház című exkluzív kötet, amely a Móricz Zsigmond Színházat mutatja be a színházrajongók számára. A könyv beltartalmának gerincét a társulat 25 színművészével készült mélyinterjú-sorozat alkotja.

Színházi kulisszatitkok a Villában

Színházi kulisszatitkokról és az előttünk álló évad előadásairól is szó lesz augusztus 17-én, kedden 19.30-tól a Bencs Villa Többszemközt műsorának legújabb estjén.

Álmok a szőnyegen

Egyetlen szőnyegen is lehet színházat csinálni. Mégpedig olyat, amelyik beszippant, felkavar, elgondolkodtat és megnevettet egyszerre – vagy éppen egymás után. És aminek a végén, telt ház előtt, sokáig szól a vastaps.

ÁLMOK KAVAROGNAK A BENCS VILLÁBAN - INTERJÚ FRIDRIK NOÉMIVEL ÉS ZAKARIÁS MÁTÉVAL

Ősbemutató helyszíne lesz augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól a Bencs Villa, ahol Álmok címmel kétszemélyes kamaraszínpadi darabot állít színpadra Fridrik Noémi és Zakariás Máté. 

Előadásuk alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok. 

 

2021. AUGUSZTUS 31. (Kedd) 17.00. TÖBBSZEMKÖZT SZULÁK ANDREÁVAL

Augusztus 31-én, kedden 17 órától a Szulák Andrea lesz a Többszemközt műsor vendége a VIDOR Fesztivál keretében. A népszerű színész-énekes-műsorvezetőt Kováts Dénes faggatja életéről, pályájáról a Bencs Villában.

2021. AUGUSZTUS 28. (Szombat) 17.00. BENCS IRODALMI ESTEK: TÚL (RI)CSAJOS MAGÁNY

A VIDOR Fesztivál keretén belül a hagyományoknak megfelelően folytatódik az irodalmi paródiaest sorozat a Bencs Villában. A címben fellelhető áthallás, mely Hrabalt idézi, természetesen nem véletlen.

Álmok költöznek a Bencs Villába

Álmok címmel kétszemélyes kamaraszínpadi ősbemutató helyszíne lesz augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól a Bencs Villa, melyet Fridrik Noémi és Zakariás Máté visz színre. Alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok.

Miértekről, motivációkról, felkészülésről, háborúról és színházról is beszélgetett az alkotókkal az egyik próba előtt Kováts Dénes.

Az Álmok Fiúja: Zakariás Máté

Augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól ősbemutató helyszíne lesz a Bencs Villa: az Álmok című előadás alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok. Az Álmok Fridrik Noémi és Zakariás Máté alkotása: ők dramatizálták, írták a szövegét, rendezték, hozták össze a zenei anyagot, tervezték a díszletet és a jelmezt…

Az Álmok Lánya: Fridrik Noémi

Augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól ősbemutató helyszíne lesz a Bencs Villa: az Álmok című előadás alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok. Az Álmok Fridrik Noémi és Zakariás Máté alkotása: ők dramatizálták, írták a szövegét, rendezték, hozták össze a zenei anyagot, tervezték a díszletet és a jelmezt

Varázslatos koncert a Bencs Villában

Húsz dal, negyven év, nyolcvan perc, százfős (vagy inkább százhúsz?), a zenével és a fellépőkel együtt élő közönség.  Számokkal így jellemezhetjük a Bencs Zenés Estek júliusi 27-i koncertjét, melynek műsorát Máté Péter popénekes, zeneszerző és zongoraművészre emlékezve állított össze Csernák Tibor zongorista.

 

 

Zenés Estek MÁTÉ PÉTER EMLÉKEST című előadásunkra MINDEN JEGY ELKELT!

Kedves Közönségünk!

 

A 2021. július 27-én 19.30 órakor kezdődő

Bencs Zenés Estek MÁTÉ PÉTER EMLÉKEST című előadásunkra

MINDEN JEGY ELKELT!

 

Jegyek még kaphatók a további Bencs Estek programsorozatunkra!

A rendezvényekről és előadásoktól bővebb információ itt olvasható:

 

Bencs Villa

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.

 

Megértésüket köszönjük!

2021. augusztus 24. (Kedd) 19:30 Bencs ZENÉS ESTEK-Orpheum Madams: Swing & Love - koncert

A swing-korszak legendás dalai három énekesnő és egy öttagú zenekar tolmácsolásában.

 

 

2021. AUGUSZTUS 17. (Kedd) 19:30. TÖBBSZEMKÖZT színházi kulisszatitkokról
Horváth Illés, a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetője, valamint Urbán-Szabó Fanni és Jenővári Miklós színművészek lesznek a Bencs Villa Többszemközt sorozatának következő vendégei.