Hírek

2021. December 21. (Kedd) 17:30 Bencs Villa – Ünnepi vendégünk Mészáros Árpád Zsolt

A népszerű színész, énekes, Mészáros Árpád Zsolt lesz a Bencs Villa decemberi vendége, akivel Illyés Ákos, teátrumunk színművésze beszélget.

2021. DECEMBER 14. (Kedd) 17.30 - Legyen ünnep! – Csernák Tibor és Csernák Mónika karácsonyi zenés estje a Bencsben

Katona Klári, Zorán, Szekeres Adrienn, Pély Barna, a Piramis, Michael Bublé és Frank Sinatra népszerű karácsonyi dalai Csernák Tibor és párja, Csernák Mónika előadásában, élőben a Bencs Villában december 14-én, kedden 17:30 órától!

November a Bencs Villában

Bár a zord időjárás már egyre többször köszönt ránk, a Bencs Villa az ősz utolsó hónapjában is várja vendégeit. November 16-án Többszemközt estünkön Boldizsár Ildikó meseterapeutával beszélget Kováts Dénes a mesék erejéről, míg november 23-án Illyés Péter várja Nézőinket önálló előadóestjével a Bencsben.

Mese, mese, mátka

Harmincöt év mesekutatás, mintegy ezer tanítvány, ötvenhat eddig kiadott könyv - Boldizsár Ildikóról munkásságának néhány címszava. Szerinte a meséket vissza kell adni a felnőtteknek, és tévhit, hogy a műfaj válságban lenne. Erről is szó lesz november kilencedikén, kedden Nyíregyházán, ugyanis a Bencs Villába látogat a közkedvelt író, szerkesztő, mesekutató.

Mese, mint terápia: beszélgetés Boldizsár Ildikóval

Már sokan tudják, hogy a Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők a Bencs Villában, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez november 9-én is, amikor Boldizsár Ildikót kérdezi a mesék terápiás hatásairól, a mese fontosságáról, arról, miként jelenthet a mese akár kiutat is egy-egy negatív élethelyzetből.

Stílusról és divatról a Bencs Villában
Mi volt Audrey Hepburn vonzereje? Honnan fakadt a természetes bája? Egyik producere így emlékezett vissza: „Eredeti Givenchy kosztümjében olyan finom volt, mint egy drezdai porcelánfigura.”
Megfontolásra érdemes az Oscar-díjas színésznő kijelentése: „Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak.”

 
2021. NOVEMBER 23. (kedd) 17:30 - Talány – Struggle for life – Illyés Péter Előadóestje

Kétkedés a világ fölött... Aztán a többi a szerelem, az egyedüllét, az öregedés témája köré kerített líra, mások mellett Ratkó József, Sinka István, Heine és Babits tollából.

Nem jobb, különb színházat akart
Verebes István nem a szakmának, hanem a Bessenyei tér közönségének akart megfelelni.
Köztünk járt Szendrey Júlia

Telt ház várta október 19-én a Bencs Villában Szendrey Júliát, pontosabban azt az irodalmi estet, melyben az alkotók: Nyomtató Enikő, Karádi Zsolt és Kováts Dénes Ezerszer Júlia címmel idézték meg Petőfi Sándor múzsáját, feleségét. Az est végi vastaps a közönség több tagja részéről könnyekkel párosult…

Stílusikonok a Bencs Villában

Lehetünk-e mi is stílusteremtők? Hogyan találhatjuk meg egyéni stílusunkat? Egyebek között ezekre a kérdésekre is választ kap a közönség október 26-án, kedden 17.30-tól a Bencs Villában, miközben megismerkedik stílusikonok titkaival.

Házhoz visszük híreinket!

Kedves Közönségünk!

A bő három esztendeje felújított impozáns Bencs Villa régi fényében ragyogva a kultúra és a művészet színhelye, amely a Móricz Zsigmond Színház üzemeltetésében kulturális estjei mellett történelmi kávézóval, kiállításokkal, továbbá rendezvények, esküvői és üzleti fotózások helyszíneként is várja az érdeklődőket.

 

2021. NOVEMBER 16. (Kedd) 17.30 - Bencs TÖBBSZEMKÖZT Boldizsár Ildikóval

November 16-án, kedden 17.30-tól Boldizsár Ildikót láthatják-hallhatják a Bencs Villában. Népszerű író, szerkesztő, mesekutató, a meseterápia módszerének kidolgozója, egyetemi oktató, aki szerint a meséket vissza kell adni a felnőtteknek, és tévhit, hogy a műfaj válságban lenne.

Egy nő, több mint csak asszony

„Engemet Sándorom emléke és oly sokszor kigunyolt olvasmányaim, de mindenekelőtt szivem arról világositottak fel, hogy egy nő, több mint csak asszony…” Az a Szendrey Júlia vetette papírra e sorokat, akit október 19-én idézünk meg a Bencs Villában.

A Bencs Villa vendége: Széles Zita

„Kisgyerekkoromtól színész szerettem volna lenni. Nem tudom, mennyire játszott ebben közre, hogy tíz évvel idősebb bátyám, László a Színművészeti Főiskolára járt, de tény, hogy nyolc-kilencévesen már szavalóversenyeken vettem részt.”

Szendrey Júlia rejtélyei

 „De boldogok is vagyunk ám, /Ugye, lelkem kis Juliskám? / Meg se' várjuk a halálunk, / Elevenen égbe szállunk!” – írta Petőfi Sándor a Feleségek felesége című versében 1848 januárjában.