VIDOR Fesztivál számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket, a rendezvényhelyszínek között ott van a Bencs Villa is! Két, hagyományosan érdekes est szerepel a kínálatban.

"/>

Aktuális hírek

VIDOR-helyszín a Bencs Villa is

A jubileumi VIDOR Fesztivál számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket, a rendezvényhelyszínek között ott van a Bencs Villa is! Két, hagyományosan érdekes est szerepel a kínálatban.

Augusztus 28-án, szombaton 17 órától TÚL (RI)CSAJOS  MAGÁNY címmel A Vörös Postakocsi és a Szabolcs-szatmár-beregi Szemle paródiaestje várja a derülni vágyó irodalom- és színházbarátokat.

A két kulturális folyóirat közös produkciója a Móricz Zsigmond Színház önálló társulata létrejöttének negyvenedik évfordulója tiszteletére színpadra állított különös születésnapi akció, amelyhez a teátrum egyik legjelentősebb előadása, a Túl zajos magány adta az ötletet. Eszerint – egy túlvilági kocsmában – maga Bohumil Hrabal idézi meg azon írótársait, akiknek drámáit-komédiáit Nyíregyházán az elmúlt négy évtizedben bemutatták. Így jelen lesz a műsorban többek között Szophoklész, Shakespeare, Molière, Ibsen, Csehov, illetve Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály, Madách Imre, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Rejtő Jenő, Karinthy Frigyes és Örkény István is. Akik a műveket megszövegezték: Béres Tamás, Csabai László, Gerliczki András, Karádi Zsolt, Kulin Borbála, Kürti László, Oláh András.

Rendezte: Karádi Zsolt

 

Augusztus 30-án, hétfőn 19.30-tól a BENCS ZENÉS ESTEK – Máté Péter Emlékest zenei csemegét kínál a rajongóknak. Máté Péter popénekes, zeneszerző és zongoraművészre emlékezve állította össze Csernák Tibor zongorista az autentikus estet. A korábbi nagy sikerre tekintettel közkívánatra újra szólnak a kedvelt dalok a Villában: azoknak, akik legutóbb lemaradtak róla, s azoknak is, akik szívesen meghallgatnák újra.

A Máté Péter Emlékesten Csernák Tibor megidézi azt a kort, amikor a közel 150 dal zeneszerzője és előadója, a kultikus státuszt szerzett magyar popzenész, a vidéki kultúrházak rossz zongoráin játszva is el tudta varázsolni a közönséget, és azokat a legendás dalokat, amelyeket még ma is imád a közönség. Az előadó ezen estén is Szabó Attila dobos értő közreműködésével és Orémusz Maja vidám, információgazdag és lendületes műsorvezetése révén varázsolja majd el hallgatóságát. A rendezvényt kedvező időjárás esetén kültéren, a Bencs Villa parkjában rendezzük meg.

 

Augusztus 31-én, kedden 17 órától a TÖBBSZEMKÖZT SZULÁK ANDREÁVAL című esten a színész-énekes-műsorvezetőt Kováts Dénes faggatja életéről, pályájáról.

A művésznőt az elmúlt években már láthatták a Menopauza című előadásban Nyíregyházán, amely idén kétszer is látható lesz a Rózsakert Szabadtéri Színpadon.

A Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez augusztus 31-én is, amikor Szulák Andreát színpadi élményekről és borzongásokról, sikerekről és kudarcokról, örömökről és bánatról kérdezi, így Önök közelebbről is megismerhetik a népszerű művésznőt.

 

Jegyek személyesen a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodájában és a Bencs Villában válthatók nyitvatartási időben, továbbá online a színház weboldalán