Aktuális hírek

Vers pingpong világrekorderrel

Szeptember 24-én egy újabb különleges rendezvény várja az érdeklődőket a Bencs Villába, ahol Vers pingpong címmel Lutter Imre és Takács Bence versben beszélgető improvizatív estjének részesei lehetnek.

A nyíregyházi születésű Lutter Imre (fotó: Klinszky Gábor), Radnóti-díjas versmondó művész, a versmondás világrekordere, aki 2019. április 11-én egy rendkívüli irodalmi eseményen Budapesten, a Fészek Művészklubban A vers 50 árnyalata címet viselő 24 órás program keretében felállította az egyéni versmondás világrekordját. Előadóművész, televíziós műsorvezető, producer, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál igazgatója – hogy csak néhány példát említsünk sokrétű tevékenységei közül.

Takács Bence (fotó: Botár Gergely) vers- és prózamondó előadóművész, Kazinczy-díjas, rádiós-és televíziós műsorvezető, bemondó, jelenleg a TV2 Mokka című programjának műsorvezetője.

Szeptember 24-én, kedden 17.30-tól a Bencs Villa pódiumán ott lesz két művész, két párhuzamos világ, ami a nézők szeme láttára elevenedik meg versben - nincs két egyforma előadás, nincs két egyforma hangulat, csak az itt és most különleges állapota!

Vers a versre: az izgalmas, olykor felhőtlen és humoros, máskor húsba vágóan kemény és könyörtelen, őszinte szópárbaj minden költeménye újraíródik a színpadon - a két művész saját világát költi versbe, egyedi hangvételben, klasszikus és kortárs szerzők tollából, egészen a katarzisig...

Költészet, improvizáció, derű és komolyság. Mindez együtt vár azokra, akik szeretik a kulturális különlegességeket. Egy est, ami nem csak a verseket szeretők számára érdekes, de mindenkinek, aki nem mindennapi irodalmi élményre vágyik.

 

Jegyek kaphatóak:
Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda
Nyíregyháza, Országzászló tér 6.
Tel.: 06-42/507-006, 06-20/233-2926
(csak hétköznap)
Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.
Tel.: 06-20/461-4551
(hétfő és csütörtök kivételével minden nap)
Online:
http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html