Aktuális hírek

Többszemközt, zenével

Szeptember 28-án, kedden 17.30-tól a Bencs TÖBBSZEMKÖZT Szűts Istvánnal című beszélgetés várja a Sóstói úti kulturális központ, a Bencs Villa közönségét, mely egyúttal a Szűts István önéletrajzi kötetének (Hatvan év feketén-fehéren) élőzenés bemutatója is.

Vérbeli zenész lesz Kováts Dénes vendége, hiszen a salgótarjáni születésű Szűts Istvánt muzsikusként és zeneszerzőként számos zenekarban láthatták-hallhatták, így többek között az East, az Első emelet, a Zizi Labor, a Zorán és barátai formációkban. Emellett már több mint három évtizede a Kormorán zenekar oszlopos tagja és zeneszerzője. Sokoldalú alkotó: színházi, televíziós és filmzenék, sőt, rockoperák fűződnek nevéhez. Több mint 200 hanghordozón olvashatjuk a nevét szerzőként, közreműködőként.

A Bencs Villában több évtizedes pályafutásáról és az önéletrajzi kötetéről kérdezi majd az est házigazdája, a beszélgetés során bizonyára számtalan érdekes történet és anekdota is elhangzik majd a zenészek, zenekarok világából, talán még kulisszatitkokra is fény derül.

Adódhat a kérdés: Szűts István miért kezdett bele a könyv írásába? „Azt hiszem azért, mert az ember életében sokszor kell önéletrajzot írni, de manapság egy önéletrajz már csak számok és tények felsorolása. Születtem, iskolák, munkahelyek, stb. Én ennél személyesebb vagyok, szerintem az ember lelke, élete a hétköznapokban keresendő és nem csak a fontos lépésekben. A másik magyarázat, hogy sokszor adtam már interjút erről, arról, de mindig pont akkor van vége, amikor kifejthetném a belső érzéseimet. Magyarul nincs benne semmi személyes, úgy gondoltam, hogy sok olyan dolog történt velem, amit eddig nem tudtam megfelelően elmondani!”

Szűts István nyíregyházi kapcsolódásairól is mesél majd, így jó barátjáról, az ugyancsak ismert és közkedvelt Kazár Pálról, továbbá hosszú együtt munkálkodásáról Pécsi Ildikó színművésszel, akire egy dallal is emlékeznek majd. A többesszám helytálló, hiszen a vendég vendéget is hoz magával, a többnyire keresztnevén ismert énekesnő, Sárközi Anita személyében.

Egy vérbeli zenész természetesen nem csak, s nem elsősorban a szavak embere, ezért élőzenés estre számíthat a Villa közönsége.

Jegyvásárlás elővételben:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda, Nyíregyháza, Színház u. 2.
(hétfőtől péntekig 9-17 óráig) +36-42-507-006, +36-30-303-2875, +36-20-233-2926,
e-mail: szervezes@moriczszinhaz.hu

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.,
(hétfő és csütörtök kivételével minden nap: 10-17 óráig), +36-20-461-4551
e-mail: info@bencsvilla.hu

 

Online: https://www.moriczszinhaz.hu/jegyvasarlas