Aktuális hírek

Szobaszínház az Álmokról

Karinthy Ferenc újragondolva: Fridrik Noémi és Zakariás Máté színművészek Álmok című produkcióját nézhetik meg a Bencs Villában szeptember 18-án, szombaton 19.30-as kezdettel. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Két fiatal bujkál egy gellérthegyi villában. A Fiú katonaszökevény, akinek elege lett a háborúból, a Lány zsidó származású, csak nagy nehezen sikerült megmenekülnie. Játszanak, hogy legyőzzék félelmeiket, hogy eltöltsék az időt, hogy túléljék a borzalmakat. A Bencs Villában Álmok címmel színpadra kerülő előadás alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok, amelyet egykoron Almási Éva és Huszti Péter éveken át játszott hatalmas sikerrel. Ezúttal Fridrik Noémi és Zakariás Máté állította színpadra és játssza el a különleges színházi csemegének minősíthető produkciót. A teltházas premier hatalmas siker volt ugyanitt, a Bencs Villában.

Aki nem látta, esetleg újra megnézné, itt az alkalom!

 

Az est a Kulturális Örökség Napjai programjai keretében valósul meg, s ezúttal ingyenes, de megtekintése regisztrációhoz kötött! Regisztrálni lehet személyesen a Bencs Villában (Nyíregyháza, Sóstói u. 54.), a Móricz Zsigmond Színház Jegyirodájában (Színház u. 2.), illetve a +36-20-461-4551-es telefonszámon vagy az info@bencsvilla.hu email címmen. A szervezők kérése, hogy az e-mailben írják meg az előadásra érkezni szándékozók nevét és telefonszámát.

 

Kováts Dénesnek az alkotókkal készült interjúját itt olvashatják el – ajánlónak is tekinthetik.

http://www.bencsvilla.hu/hu/hirek/aktualis-hirek/almok-kavarognak-a-bencs-villaban-interju-fridrik-noemivel-es-zakarias-mateval/329

 

Fotó: Nagy Zsizsi