Aktuális hírek

Stílusikonok a Bencs Villában

Lehetünk-e mi is stílusteremtők? Hogyan találhatjuk meg egyéni stílusunkat? Egyebek között ezekre a kérdésekre is választ kap a közönség október 26-án, kedden 17.30-tól a Bencs Villában, miközben megismerkedik stílusikonok titkaival.

Tudta, hogy miből inspirálódott Coco Chanel a híres kosztüm megalkotása előtt?

Egyik nap fázott egy lóversenyen, és belebújt egy lovász zekéjébe. Másnap egy széken hányódó zsokémellény látványa ihlette meg.  Különös vonzalmat érzett a normann halászok matrózruhája iránt, s megalkotott egy 3/4-es ujjú, rávarrott zsebű blézert, hozzá illő övvel. Kreációja, a Chanel kosztüm egy évszázada halhatatlan.

1915-ben a Harper's Bazaar így írt róla: "Az a nő, akinek a ruhatárában nincs legalább egy Chanel-darab, reménytelenül ódivatú."

 

A stílus és a divat kerül a figyelem fókuszába a Bencs Villában, ahol újabb témával jelentkezik Koncz Veronika, a közkedvelt és avatott stílus és protokoll szaktanácsadó. Október 26-án persze nem csak stílusikonok titkairól – mint Coco Chanel, Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, Victoria Beckham, Pataki Ágnes és mások – beszélget vele az est házigazdája, Kováts Dénes, de körbejárják „a ruha (is) teszi az embert” témakört is. Szó lesz többek között a belbecs és külcsín összhangjáról, arról, hogyan jelenül meg érzelemvilágunk és viselkedésünk az öltözködésben, illetve az öltözködés befolyásolhatja-e viselkedésünket.

A fényképekkel gazdagon illusztrált beszélgetés hölgyek és férfiak számára egyaránt érdekes és izgalmas lesz.

 

Jegyek személyesen a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodájában és a Bencs Villában válthatók nyitvatartási időben, továbbá online a Móricz Zsigmond Színház weboldalán.

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda, Nyíregyháza, Színház u. 2.

(hétfőtől péntekig 9-17 óráig) +36-42-507-006, +36-30-303-2875, +36-20-233-2926,

szervezes@moriczszinhaz.hu

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.,

(hétfő és csütörtök kivételével minden nap: 10-17 óráig), +36-20-461-4551

info@bencsvilla.hu

Online: https://www.moriczszinhaz.hu/jegyvasarlas