Aktuális hírek

Bencs SzalON - 5. epizód (2021.02.16.): Beszélgetés Kuthy Patrícia és Illyés Ákos színművészekkel

Online mini talk-show a nyíregyházi Bencs Villából

5. EPIZÓD: ÉLET A KULISSZÁKON INNEN ÉS TÚL II.: SZÍNÉSZEK A MÓRICZ-(F)ACTORRÓL ÉS A KARANTÉNRÓL

Beszélgetés a Móricz Zsigmond Színház színművészeivel

Vendégek: Kuthy Patrícia és Illyés Ákos színművészek

Műsorvezetők: Körtvélyfáy Eszter, Horváth Viktor

 

https://www.youtube.com/watch?v=7YaUKHtEwpc

 

A nyíregyházi teátrum 2021 januárjában egy vadonatúj beszélgetős műsor elindítására vállalkozott a Nyíregyházi Televízióval együttműködésben. A Bencs SzalON című online mini talk-show a Színház által egész évben üzemeltetett, festői szépségű Bencs Villa kapuit immár virtuálisan is kitárja, hogy kulturális programjainak hangulatából a szélesebb nyilvánosság számára is egy sokszínű ízelítőt biztosítson.

A 2018-ban kívül-belül megújult Bencs Villa – mely a 20. század első felében Dr. Bencs Kálmán, Nyíregyháza egykori polgármesterének és családjának lakhelye volt – jelenleg történelmi kávézóként, kiállítótérként és rendezvényhelyszínként működik, és az év folyamán népszerű művészeti programokat, köztük irodalmi felolvasóesteket, szalon-beszélgetéseket, illetve koncerteket és kiállításokat is kínál a kultúra szerelmeseinek.

A nyíregyházi Bencs Villa Nagyterméből minden héten kedden este 8 órakor jelentkező Bencs SzalON című műsor küldetése, hogy tematikus epizódjaiban a Móricz Zsigmond Színház alkotói és színművészei, valamint a nyíregyházi kulturális élet véleményformáló szakemberei közvetlen hangú, gondolatébresztő beszélgetések keretében vallhassanak magukról, hivatásukról, illetve a társadalom, a művészetek, azaz tágabb értelemben a kultúra jelenlegi helyzetéről, mindezekkel a Villa nagy sikerű élő szalon-beszélgetéseinek atmoszféráját is az érdeklődők otthonaiba varázsolva.

Otthonuk kényelméből, egy finom kávé vagy tea mellett legyenek Önök is a Bencs Villa vendégei; tartsanak velünk a Bencs SzalON adásain, kedden este 8 órakor a Móricz Zsigmond Színház és a Bencs Villa Facebook-oldalain!

 

Adásidőpont:

2021. február 16. kedd 20:00

A Bencs SzalON adásai a Móricz Zsigmond Színház és a Bencs Villa Facebook-oldalain tekinthetők meg:

https://www.facebook.com/moriczszinhaz

https://www.facebook.com/bencsvillanyh

A Bencs SzalON adásai péntekenként a Nyíregyházi Televízióban, valamint az adásokat követően a Móricz Zsigmond Színház YouTube-csatornáján is visszanézhetők.

https://www.youtube.com/channel/UCWFQR_xc3MVAhiBjW8vuG4A