Visszapillantó

Teltház Szulák Andreával

A VIDOR Fesztivál és a Bencs Villa közös rendezvényeként teltház előtt zajlott a Többszemközt estünk Szulák Andreával. Közönségünk megismerhette Andreát, a magánembert éppúgy, mint a művészt. A bulvármédiától a gyermeknevelésen át a színpad varázsáig sok mindenről szó esett, sőt, arról is, hogy mi a legnagyobb vágya.

Törzsközönségünk már tudja: a Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúinak részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem.

Nem volt ez másként augusztus 31-én sem, amikor Szulák Andrea énekes-színész-műsorvezetőt telt ház várta a Bencs Villában. Rajongói, illetve az iránta érdeklődők őszinte megnyilvánulásokat hallhattak a művésznőtől, aki számára nem volt tabutéma.

Az est első részében a magánembert ismerhettük meg, aki ugyanúgy jár boltba, főz, gyereket nevel, mint bármelyikünk, s aki nem túl sok szabad idejét szívesen tölti a kertjében vagy olvasással. A sikeres párkapcsolat szerinte nem hivatás-függő, mert bár az énekesek és színészek többnyire az estéiket töltik munkával - úgymond nem hivatali munkaidőben dolgoznak -, de például a tanár, a taxis, a boltos és sokan mások is a szokásostól eltérő munkarendben tevékenykednek.

A hivatásáról szóló beszélgetésblokkból kiderült, zenei stílusban hallgatóként és énekesként is gyakorlatilag mindenevő, otthonában leginkább komolyzene szól. A zene és az éneklés már édesanyja pocakjában hatott rá, nem volt kétséges tehát, mi lesz Andrea hivatása, noha többféle végzettséggel is rendelkezik. Kifejtette: az ő tanult hivatása, tehát az a nyelv, amit alapvetően beszél, az az éneklés, a zenének fontos tulajdonsága ugyanis, hogy összeköti az embereket. Számára a színház izzó, szenvedélyes szerelem, ami több mint két évtizede nem múlik el. Szó esett még a televíziós műsorvezetésről, művészeti menedzserekről, s megosztotta a hallgatósággal legnagyobb vágyát is.

A visszajelzésekből arra lehetett következtetni, hogy Szulák Andrea elnyerte a közönség szimpátiáját, az est nézői jól szórakoztak, érdemes volt eljönniük a Bencs Villába.

Fotó: Trifonov Éva

Szeptember 28-án Szűts István zenész lesz a Többszemközt vendége, aki az utóbbi évtizedet elsősorban a Kormorán együttes tagjaként muzsikálta végig. Több évtizedes pályafutása élményeiről, zenei kulisszatitkokról és a Hatvan év feketén-fehéren című önéletrajzi kötetéről is szó lesz az esten.