Nyíregyházi születésű, kalandos és sokszínű életútja van, rendkívül humoros. Márton Andrásról van szó, aki április 16-án, kedden 17.30-tól lesz a Bencs Villa Többszemközt beszélgetős est-sorozatának következő vendége.

"/>

Visszapillantó

Sztorizós színész a Bencs Villában

Nyíregyházi születésű, kalandos és sokszínű életútja van, rendkívül humoros. Márton Andrásról van szó, aki április 16-án, kedden 17.30-tól lesz a Bencs Villa Többszemközt beszélgetős est-sorozatának következő vendége.

A Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, diplomata nevéhez számos színpadi szerep, film, tv-film fűződik, rendezett és szinkronizált, főkonzul volt Los Angelesben, New Yorkban pedig a magyar kulturális missziót vezette. Főkonzulként találkozott – többek között – Reagen amerikai ex-elnökkel, akivel orosz vicceket meséltek egymásnak.

Rövid időt Finnországban töltött asztalosként, fordított színészpedagógiai műveket, tanított Kaliforniában. A 90-es években a Calypso Rádióban vasárnap délutánonként „Az én gyerekszobám” címmel illemről, kulturált magatartásról beszélgetett lebilincselően. Hatvan évesen DLA fokozatot szerzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Diana angol hercegnővel folytatott beszélgetéséről egyebek között így ír:

„Később, miután kiderült, hogy én színházzal foglalkozom, színész és rendező vagyok, (Diana hercegnő) azt kérdezi, hogy szeretem-e Shakespeare-t? Mivel nagyon szeretem, ezért nem okozott nagy lelki törést követnem a protokoll szabályait, miszerint soha, semmi rosszat ne mondjunk a vendégek kultúrájáról. Azt válaszoltam tehát, hogy nagyon szeretem, hogy Magyarország minden színház játszik Shakespeare darabokat, hogy az első magyar nyelvű színtársulat legnagyobb ambíciója volt a Hamletet eljátszani, és hogy remek fordításaink vannak. Ő tágra nyílt szemmel hallgat, és mint aki nem akar hinni a fülének, azt kérdezi: Mi a fenét szeretnek rajta, amikor olyan unalmas?”

Nos, a Többszemközt estek házigazdája, Kováts Dénes kérdéseire bizonyára sok tanulságos és érdekes epizódot mond majd el életéből Márton András, s valószínűleg további sztorikat is elmesél a hallgatóságnak.

Találkozzunk tehát április 16-án, kedden a Bencs Villában, 17.30-kor kezdünk!

 

Jegyek elővételben is kaphatók:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6. Tel.: 42/507-006, 20/233-2926

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54. Tel.: 70/199-6000

Online: http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html