Visszapillantó

szomszedolas-a-bencs-villaban

A Bencs Villát üzemeltető Móricz Zsigmond Színház vezetése november 21-én és 28-án a Villában vendégül látta a környéken élő nyíregyháziakat. Ezzel a nemes gesztussal köszönték meg az épület felújításának ideje alatt tanúsított türelmüket.

Épületbejárást tartottak a vendégeknek és tájékoztatták őket az új funkcióról. A Bencs Villa kulturális és turisztikai célú hasznosításával az üzemeltető fő küldetése a Bencs család történelmi örökségének továbbadása, méltó bemutatása. A Bencs Villa kiállító- és rendezvényhelyszín, állandó és időszaki kiállításoknak ad helyet, irodalmi és zenei események színtere. A vendégek információt kaptak az eddigi eseményekről, kulturális estekről, kiállításokról. Részletes tárlatvezetés során megtekintették az első emeleten található állandó kiállítást és az aktuális időszaki kiállítást. A földszinti történelmi kávézó megfelelő helyszínnek bizonyult arra, hogy a szomszédok felidézzék a régi idők emlékeit, a múlt történéseit. Visszaemlékezések színesítették a kötetlen és jó hangulatú beszélgetéseket, kedves történetek hangzottak el óvodába járó kisgyermekekről, kerten átszaladó, autóbuszhoz siető édesanyákról, tüdőszanatóriumban gyógyulókról, és a tanszállodaként működő időszakról is.

A legközelebbi program Sediánszky Nóra A fény felé című könyvének bemutatója lesz december 11-én, kedden 17.30-tól. Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az info@bencsvilla.hu email címen lehet. December 18-án a Bencs estek keretében, a Vikár Sándor Zeneiskola művésztanárainak és növendékeinek karácsonyi koncertje várja az érdeklődőket.