Visszapillantó

Szépírók a Villában
Lassan hagyománnyá válik, hogy a Bencs Villa ad otthont a Szabolcsi Szépíró Kör összejöveteleinek.  Így volt ez február 7-én is.
Játékosság és #jóéjtpuszi
A József Attila- és Prima Primissima díjas Lackfi János volt kedden a Bencs Villa Női szalonjának vendége, a felolvasásokkal fűszerezett, sziporkázó esten szó esett híres szülőkről, irodalmi énről, álnévről, hitvallásról és neves bébiszitterekről is.
Nevetésből nem volt hiány

A Bencs estek Női Szalonjának vendégei olyan hazai véleményformálók, akik saját területükön társadalmi bázist építettek tudásuk, humoruk vagy épp lehengerlő egyéniségük és tehetségük erejével. Nem volt ez másként kedd este sem: Lackfi Jánossal beszélgetett a műsorvezető dr. Körtvélyfáy Eszter.

A boldogság tanulható

 A Bencs estek keretében a Női Szalon vendégei olyan hazai véleményformálók, akik saját területükön társadalmi bázist építettek tudásuk, humoruk vagy épp lehengerlő egyéniségük és tehetségük erejével.  Nem volt ez másként kedd este sem, hiszen Dr. Móré E. Csaba a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Felnőtt Pszichiátria osztályvezető főorvosával beszélgetett a műsorvezető dr. Körtvélyfáy Eszter.

Ritkán hallható művek csendültek fel régi hangszereken a Bencs Villában
Aki a Bencs Villában február 18-án délután ott lehetett, annak egy olyan felejthetetlen élményben volt része, amit nem biztos, hogy egyhamar újra át lehet élni.
Kálid Artúr volt a vendég

Kálid Artúr, a közkedvelt színművész volt Kováts Dénes Többszemközt műsor-sorozatának vendége a Bencs Villában február 11-én.

Március 10. Kedd 17:30 - Tavaszi hangok - opera- és operettest

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház Operatársulatának művészei közreműködésével a közönség izgalmas bevezetést kap az operák kalandos világába.

Március 3. Kedd 17:30-Női Szalon Lackfi Jánossal - A költészet jelenidejűsége

Lackfi János Príma Primissima-díjas, József Attila-díjas, ahogy önmagát jellemzi: magyar, író, költő, műfordító, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász. Számokban: 30 könyv, 17 év tanítás, 6 gyerek, 100 fellépés évente, 1000 aprócikk.