Visszapillantó

Október 27. Kedd 17:30 - 1000-szer Júlia - Emlékezés Szendrey Júliára - ELMARAD

„De boldogok is vagyunk ám, /Ugye, lelkem kis Juliskám? / Meg se' várjuk a halálunk, / Elevenen égbe szállunk!”írta Petőfi Sándor a Feleségek felesége című versében 1848 januárjában. Október 27-én, kedden 17.30-tól Szendrey Júliát idézzük meg a Bencs Villában!

„Apám azt mondta, hogy én boldogtalan leszek Sándor mellett. Asszonynak még nem adatott olyan boldogság, mint amit én éreztem, mikor együtt voltunk Sándorommal. Királynője voltam, imádott engem és én imádtam őt. Mi voltunk a legboldogabb emberpár a világon s ha a végzet közbe nem szól, ma is azok volnánk” – fogalmazta meg Szendrey Júlia halálos ágyán atyjának szóló levelében.

A Bencs Villa irodalmi estjeinek soron következő rendezvényén a 39 évesen, szörnyű kínok között meghalt Júlia alakját idézzük meg naplóinak, verseinek és leveleinek segítségével. Ki volt ő? Múzsa? Tehetséges író? Ügyes műfordító? Szerencsétlen asszony? A nemzet özvegye? Petőfi szerelmének elárulója?

Emlékezésünkben a Horváth Árpáddal kötött házassága miatt gyakran megbántott, Arany János által is elítélt, sokat szenvedett nőt, megalázott asszonyt és vívódó költőt idézzük meg naplóinak, verseinek és leveleinek segítségével október 27-én, kedden 17.30-tól.

Szendrey Júlia szerepében: Nyomtató Enikő, a Móricz Zsigmond Színház színművésze. Az est moderátora: Kováts Dénes. Szerkesztette és rendezte: Karádi Zsolt.

 

Jegyek:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda, Nyíregyháza, Országzászló tér 6.
Tel.: 06-42/507-006, 06-20/233-2926 (csak hétköznap)

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.
Tel.: 06-20/461-4551 (hétfő és csütörtök kivételével minden nap)           

Online: http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html

Kedves Közönségünk, az ismert vírushelyzet, és az ezzel kapcsolatos intézkedések miatt ELMARAD az 1000-szer Júlia című előadás, amit október 27-én mutattak volna be a Bencs Villában. Bízunk a helyzet jobbra fordulásában, az előadást egy későbbi időpontban pótoljuk. Az új időpontról és a jegyekkel kapcsolatos teendőkről tájékoztatást adunk majd.