Visszapillantó

Adytól és Adyról a Bencs Villában

Január 22-én, kedden a magyar kultúra napja tiszteletére Ady Endrét idézzük meg a Bencs Villában 17.30-tól, a Bencs Irodalmi Estek keretében. Az Irodalmi Dominó szereplői: Nyomtató Enikő és Horváth Viktor színművészek, Karádi Zsolt főiskolai tanár és a házigazda, Kováts Dénes.

Az est folyamán visszaemlékezések, levelek, naplórészletek és természetesen Ady-versek segítségével idézzük meg a száz esztendeje elhunyt költőt. 

Álljanak itt Móricz Zsigmond gondolatai ráhangolásként:

„Ady Endre elsősorban is rendkívüli egyéniség volt: bírta azt a mindennél becsesebb tulajdonságot, amit csak némely szép és igéző asszony bír, hogy anélkül, hogy valamit tenne, azonnal magára fordít minden szemet s minden szívet: valami példátlan báj, optimizmus és lelkesség volt benne. Csordultig volt töltve csodálatos életérzéssel, amely kisugárzott belőle, parázslott… Ezt a csodát soha senki nem fogja elvitatni Ady Endrétől: az élet igenlésének ezt a hallatlan varázsát… Ady Endre mindenkinél fokozottabban élte azt a művészi elvet, hogy minden érzés és gondolatcsíra az életben csak arra való, hogy a művész művészi értékké verejtékezze…”

Jegyek elővételben:
Móricz Zsigmond Színház Szervező- és jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6. Tel.: 42/507-006, 20/233-2926
Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54. Tel.: 70/199-6000
Online:https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/bencs-estek-irodalmi-domino-ady-endre-ejszakai-100300/512389
Az est előtt a helyszínen is megvásárolhatók a belépőjegyek.