Visszapillantó

A táplálkozástudománynak szentelték a kedd estét

Kedd este Körtvélyfáy Eszter Dr. Mórik Gyulával beszélgetett a Női Szalon keretein belül az egészségmegőrzésről, az orvos-beteg viszonyáról, és a jelenlegi egészségügyi helyzetről. 

„A KSH tavalyi évre vonatkozó adatait elnézve, jól láthatóan növekszik az elhízott és a túlsúlyos emberek száma Magyarországon. Ez a probléma Európában is járványszerű mértéket ölt, holott korábban csak az amerikai negatív példa volt kiemelve. Nagyon úgy tűnik a világ egyik fele éhezés miatt küzd az életéért, míg a másik fele a túltápláltság miatt. A WHO-nak van egy 2025-ig tervezett táplálkozási akcióterve, de élek a gyanúperrel, hogy nem fog működni, hogy visszaszorítsák az elhízás mértéket, hiszen már eltelt az akciótervből 6 év és az adatok nem mutatnának javuló tendenciát”- ezekkel a sorokkal nyitotta beszélgetését dr. Körtvélyfáy Eszter.

A Bencs Villa vendége, Dr. Mórik Gyula orvos volt, aki saját elmondása szerint kétszer választotta magának a gyógyítás hivatását. A sebészetnek hátat fordítva arra tette fel speciális tudását, hogy az elhízás és a túlsúly útvesztőjéből kivezesse az embereket.

 

                                                         Molnár- Körtvélyfáy Zsófia