Visszapillantó

A színpadtól a szarvasokig

Jó hangulatú esten Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő, a Móricz Zsigmond Színház egyik színész házaspárja volt a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége július 30-án.

A színművészek a házigazda Kováts Dénes kérdéseire válaszolva nem csak a színész lét szépségeibe és gyötrelmeibe engedtek bepillantást, de az őszinte beszélgetés során a nézők megismerhették Anitát és Gergőt „civil” emberként is.

Meséltek egymásra találásukról, ami a kölcsönös szimpátia, sőt szerelem ellenére kicsit lassan bontakozott ki, végül a házasságkötésig jutottak. A szerelem ma is tart. Megtudtuk azt is, hogy Anita már óvodás korától szívesen énekelt és mesélt, szórakoztatva a családtagokat, ismerősöket, sőt, annak az idősotthonnak a lakóit is, ahol édesanyja dolgozott. Az Arany János Gimnázium tanulójaként számos versenyen vett részt, sokat köszönhet alma materének. Vele ellentétben Gergő pályáját jó ideig a sport határozta meg, és bár a brazil jiu jitsu ma is lételeme, de a színház – akkoriban egy színjátszó kör – „elrabolta” kedvenc sportágától. Ezt persze ma sem bánja, hiszen úgy érzi, jó helyen van, szívesen adja át ismereteit – Anitával együtt – a fiataloknak. 

Meséltek hátborzongató színpadi élményekről, karitatív tevékenységeikről, emlékezetes szerepekről, többek között arról, hogy egy sportbaleset miatt Gergő törött bordával volt kénytelen a premieren és további előadásokon is Palvicz Ottó szerepét játszani, sőt, vívni. „Nem kellett eljátszanom a fájdalmat, mert azok valódiak voltak” – fogalmazott az esetről.

A beszélgetést színesítendő mindketten részleteket olvastak fel Müller Péter írásaiból, a téma a házasság, a férfi-nő viszony volt.

Az is kiderült: ha sok szabadidejük lenne, rengeteget utaznának – ha sok pénzük, akkor fontos karitatív célok megvalósítására is fordítanák. Gergő egyik álma (első képzettsége állategészségügyi technikus és állattenyésztő), hogy csúcsminőségű szarvasokat tenyésszen egy tanyán. Anita szerint (párját ismerve) másféle állatsereglet is körbe venné őket, bár az sem vitás, hogy náluk a tyúkok és sertések végelgyengülésben pusztulnának el…

Augusztus hatodikán színházunk közkedvelt művésze, Kuthy Patricia lesz a Többszemközt est vendége. Az est házigazdája, Kováts Dénes arról is kérdezi majd, hogy diákkorában milyen szakmákkal kacérkodott, kényelemből vagy a színház, esetleg a város miatti hűségből maradt-e Nyíregyházán, s hogy miként birkózik meg a rá osztott szerepekkel. Szó lesz továbbá veszekedésekről, bakancslistáról, éneklésről és nagy álmokról is…

A program látogatása INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék telefonon (06-20-461-4551) vagy e-mailben: info@bencsvilla.hu! Szabad helyek már csak korlátozott számban vannak!