Visszapillantó

2021. július 13. Kedd 17:30 - Koncz Veronika: Úrinők és úriemberek a századfordulón

A gentlemant már járásáról felismerték, jól nevelt hölgy pedig köztudottan nem nézett hátra az utcán, nem álldogált ok nélkül... Hogyan illett megjelennie egy úrinőnek a társasági rendezvényeken, milyen elvárásoknak kellett megfelelnie az első bálozónak, s mi volt a gardedam feladata?

Számtalan hasonló kérdésre kapunk választ Koncz Veronika protokoll és PR szaktanácsadó előadásán, s bepillantást nyerünk abba a korba, amikor a művelt ízlés és a tapintatos modor követendő mintának számított a családi és társadalmi életben.

 

Az est házigazdája: Kováts Dénes-újságíró, szerkesztő, beszélgetőtárs

 

Vendége: Koncz Veronika – protokoll és PR szaktanácsadó

Meggyőződése, hogy az önazonos stílus és a klasszikus viselkedési szabályok alkalmazása nemesebbé teszi a mindennapjainkat, és önmagunk számára is örömöt okoz. 

Életének, munkájának meghatározója a harmonikus megjelenés és kifejezésmód, a hiteles kommunikáció, vagyis a protokoll, a PR és a stílus egymást kiegészítő, támogató egysége. 

Célja a megjelenés- és viselkedéskultúra nélkülözhetetlen üzenetének átadása a jómodor alapelveiről, gyakorlati alkalmazásáról, valamint a stílusos, alkalomhoz illő megjelenés szabályairól és előnyeiről. 

A protokoll szakma rejtelmeit nagykövetektől, minisztériumi protokollfőnököktől, kommunikációs szakemberektől, nemzetközileg elismert stílustanácsadóktól sajátította el, akikkel napjainkban is fennálló jó kapcsolatot ápol. Tudását évtizedeken át a közszolgálatban kamatoztatta, ahol következetesen alkalmazta a hivatali kultúra kialakításának alapelveit, számos protokolláris esemény és sajtótájékoztató lebonyolításában vett részt.

Naprakész, gyakorlati tudását szakmai szervezeti tagságai is erősítik, hiszen tagja a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének és a Magyar Public Relations Szövetség Kríziskommunikációs Tagozatának.

Előadásai, tréningjei kiváló alkalmat nyújtanak a különböző társas helyzetekben történő kifogástalan megjelenés és viselkedés elsajátítására.

 

Kováts Dénes – újságíró, szerkesztő, beszélgetőtárs

Sátoraljaújhelyben született, Nyíregyházán él.

Öt évig tanított magyar-történelem szakos tanárként, majd az Újhelyi Körkép szerkesztő-újságírója és a Sátoraljaújhelyi Városi Televízió műsorvezető-riportere. 1990-2000 között rovatvezető-újságíró Nyíregyházán a Kelet-Magyarország című megyei napilapnál, közben országos lapok tudósítója, a Nyíregyházi Vasutas Sport Club sajtóreferense, 1995-ben a Nyíregyházán megrendezett Atlétikai Ifjúsági Európa-bajnokság sajtófőnöke. 2000-től a Feliciter Kiadó vezetője, főszerkesztője, számos újság, könyv, kiadvány szerkesztője, írója. A MŰVÉSZASZTAL rendezvénysorozat egyik szervezője és közreműködője.

2018 augusztusától a Bencs Villában Többszemközt címmel élő mélyinterjúkon beszélget az élet számos területén tevékenykedő vendégeivel: például Szabó Dénes karnaggyal, Grecsó Krisztián íróval, V. Kulcsár Ildikó újságíróval, Görög Ibolya protokoll szakértővel, Cservenyák László etnográfus és pálinkalovaggal, Csuja Imre színművésszel, Csutkai Csaba fotóművésszel, Gincsai Tamás borásszal; emellett a Bencs Villa irodalmi műsorainak rendszeres házigazdája, résztvevője.

 

 

A rendezvény időpontja:

2021. július 13. (kedd) 17.30 óra

Bencs Villa

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.

Online jegyvásárlás: https://www.moriczszinhaz.hu/jegyvasarlas