A VIDOR Fesztivál keretén belül a hagyományoknak megfelelően folytatódik az irodalmi paródiaest sorozat a Bencs Villában. A címben fellelhető áthallás, mely Hrabalt idézi, természetesen nem véletlen.

"/>

Programok, rendezvények

2021. AUGUSZTUS 28. (Szombat) 17.00. BENCS IRODALMI ESTEK: TÚL (RI)CSAJOS MAGÁNY

A VIDOR Fesztivál keretén belül a hagyományoknak megfelelően folytatódik az irodalmi paródiaest sorozat a Bencs Villában. A címben fellelhető áthallás, mely Hrabalt idézi, természetesen nem véletlen.

Augusztus 28-án, szombaton 17 órától TÚL (RI)CSAJOS  MAGÁNY címmel A Vörös Postakocsi és a Szabolcs-szatmár-beregi Szemle paródiaestje várja az irodalom- és színházkedvelő közönséget a Villába.

A két kulturális folyóirat közös produkciója a Móricz Zsigmond Színház önálló társulata létrejöttének negyvenedik évfordulója tiszteletére színpadra állított különös születésnapi akció, amelyhez a teátrum egyik legjelentősebb előadása, a Túl zajos magány adta az ötletet. Eszerint – egy túlvilági kocsmában – maga Bohumil Hrabal idézi meg azon írótársait, akiknek drámáit-komédiáit Nyíregyházán az elmúlt négy évtizedben bemutatták.

Jelen lesz a műsorban többek között Szophoklész, Shakespeare, Molière, Ibsen, Csehov, illetve Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály, Madách Imre, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Rejtő Jenő, Karinthy Frigyes és Örkény István is.

Akik a műveket megszövegezték: Béres Tamás, Csabai László, Gerliczki András, Karádi Zsolt, Kulin Borbála, Kürti László, Oláh András.

Rendezte: Karádi Zsolt

Vidámság és derű várja Önt a Bencs Villában augusztus 28-án, szombaton 17 órától a TÚL (RI)CSAJOS  MAGÁNY című paródiaesten!  

 

Jegyvásárlás:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda, Nyíregyháza, Színház u. 2.

(hétfőtől péntekig 9-17 óráig)

+36-42-507-006, +36-30-303-2875, +36-20-233-2926,

szervezes@moriczszinhaz.hu

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.,

(hétfő és csütörtök kivételével minden nap: 10-17 óráig), +36-20-461-4551

info@bencsvilla.hu

Online: https://www.moriczszinhaz.hu/jegyvasarlas