Programok, rendezvények

Március 3. Kedd 17:30-Női Szalon Lackfi Jánossal - A költészet jelenidejűsége

Lackfi János Príma Primissima-díjas, József Attila-díjas, ahogy önmagát jellemzi: magyar, író, költő, műfordító, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász. Számokban: 30 könyv, 17 év tanítás, 6 gyerek, 100 fellépés évente, 1000 aprócikk.
 

Március 10. Kedd 17:30 - Tavaszi hangok - opera- és operettest

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház Operatársulatának művészei közreműködésével a közönség izgalmas bevezetést kap az operák kalandos világába.

Március 17. Kedd 17:30 - Kulturáltan minden kultúrában Koncz Veronika protokoll és PR szaktanácsadó előadása
A jó modor a kapcsolatok különleges esszenciája, hangulata és időnként sajátos koreográfiája, mely – akár külföldi utainkon is – új távlatokat nyithat meg előttünk. A különböző országokat éppen a sajátosságaik teszik érdekessé és különlegessé.
Március 20. Péntek 17.00 – Szántó T. Gábor a Szépíróknál

Szántó T. Gábor író, a Szombat folyóirat főszerkesztője lesz a Szabolcsi Szépíró Kör vendége március 20-án 17 órától a Bencs Villában.

Március 24. Kedd 17:30 - Többszemközt Szalay Bencével
Március 24-én, 17.30-tól Szalay Bence lesz a Többszemközt estek aktuális vendége a Bencs Villában, akit a házigazda Kováts Dénes bombáz majd kérdéseivel.
Március 31. Kedd 17:30 - Csíki Hajnal verses estje

„Ahhoz, hogy egy vers igazi életre keljen, az előadónak mintegy ki kell lépnie saját magából, teljes lényét át kell adnia a soroknak. Igen, én minden egyes vers alatt kicsit meghalok.” (Csíki Hajnal)