Hírek

Meglepetés a vendégnek is

A Jászai Mari-díjjal és Érdemes művész címmel is kitüntetett Gáspár Tibor 2003. és 2012. között szabadúszóként volt a Móricz Zsigmond Színház tagja, de később is visszatért ide különböző szerepekre. Ő lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának következő vendége 2019. március 19-én, kedden 17.30-tól.

Április 30. Kedd 17.30 - Többszemközt: Csutkai Csabával

Csutkai Csaba fotóművész lesz április 30-án 17.30-tól a Bencs Villa vendége, akivel a Többszemközt estek házigazdája, Kováts Dénes beszélget.

Április 23. Kedd 17.30 - 500 év zenéje A Pezel rézfúvós kamaraegyüttes koncertje
A Pezel rézfúvós kamaraegyüttes Nyíregyházán alakult 2015-ben. Tagjai a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanulói. Trombitán Szántó Bálint, Roth Előd, kürtön Cseke Szabolcs, tubán Péterszegi Balázs és Miló Martin játszik. 
Április 16. Kedd 17.30 - Többszemközt: Márton Andrással

Ismert színművész, a nyíregyházi születésű Márton András lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége április 16-án, kedden 17.30-tól.

Április 09. Kedd 17.30 - Sem emlék, sem varázslat- Oberfrank Pál Radnóti estje
A költészet napja alkalmából Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész a magyar költészet egyik legnagyobb alakja, Radnóti Miklós műveit adja elő.
Április 02. Kedd 17.30 - Többszemközt: Rudolf Gergellyel
A magyar válogatott tagjaként 28 mérkőzésen 10 gólt szerző nyíregyházi labdarúgó, Rudolf Gergely lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége április 2-án, kedden 17.30-tól.
Március 26. Kedd 17.30 - Nyitrai László zeneszerző estje

Dallamot a daraboknak címmel zenés beszélgetésre invitáljuk Önt a Bencs Villába, ahol Nyitrai László zeneszerző lesz a március 26-i est vendége.

 

Teltházas volt a Márai est

Eltűnni hangtalanul címmel Márai Sándor emlékestet tartottak a Bencs Villában 2019. március 05-én.

Teltházas siker volt az AcapellArt Énekegyüttes koncertje a Bencs Villában

Az együttes mindig is figyelt arra, hogy kedvezzen az idősebb és fiatalabb korosztályoknak is műsorával. Ezen az esten számos dalt hallhattunk magyar és idegen nyelveken.

Márai, Gáspár, Vida és a többiek

A Bencs Villában Márai Sándorra emlékezünk március ötödikén, majd 2019. március 19-én Gáspár Tibor színművész lesz a Többszemközt est vendége. A MŰvész Stúdióban Vida Gáborral együtt várjuk Önöket a Művészasztal 9. estjén 2019. március 28-án.

A szeretet olyan nagy erő, mellyel falakat lehet dönteni

– Ebben az érzéketlen világban fontos, hogy feltámasszuk az érzést az emberekben – mondja a színésznő.

Emlékezni és emlékeztetni

A Bencs Villában Pregitzer Fruzsina, Fridrik Noémi, Horváth Viktor, Gyuris Tibor, a Móricz Zsigmond Színház társulatának tagjai és Bata Hajnalka népdalénekes közös műsorával várjuk az érdeklődőket a kommunizmus áldozatainak emléknapján. 

Március 19. Kedd 17. 30 - Többszemközt: Gáspár Tiborral

Ismert – és a Móricz Zsigmond Színházban is gyakran megforduló – színművész, Gáspár Tibor lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége március 19-én, kedden 17.30-tól.

Március 12. Kedd 17.30 - Katona vagyok én: Szilágyi Szilárd dalestje

KATONA VAGYOK ÉN… (Katonadalok, Régi harcok énekei) – Szilágyi Szilárd dalestje

Egy polgári szalon a város szélén
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház a nagyszínpada, a kamaraszínpada és a stúdiószínpada mellé tavaly nyáron egy újabb játszó- és kulturális rendezvények lebonyolítására alkalmas helyet kapott, az impozáns Bencs Villát.