Hírek

Október 8. Kedd 17:30 - Nagy Sándor sztorizós estje

Aki vágyik egy kulturális, mégis humoros estre, annak feltétlenül itt a helye!

Október 1. Kedd 17:30 - Nagy Ricsi – Akusztik

Nagy Ricsi ezúttal akusztikus felállásban szórakoztatja a közönséget.

Vers pingpong világrekorderrel
Szeptember 24-én egy újabb különleges rendezvény várja az érdeklődőket a Bencs Villába, ahol Vers pingpong címmel Lutter Imre és Takács Bence versben beszélgető improvizatív estjének részesei lehetnek.
Nem kell a versírásba belehalni!
Kell egy kis pofátlanság ahhoz, hogy vésővel és kalapáccsal essek neki egy Shakespeare-szövegnek, de ha ez a rendezői igény, én ehhez alkalmazkodom – mondja Závada Péter, aki sokáig hátrányként élte meg, hogy a Kossuth-díjas Závada Pál az édesapja, de akit a saját művei tettek sikeressé.
A protokoll nagyasszonya a Bencs Villában

A protokoll szakma nagyasszonya, Görög Ibolya lesz Kováts Dénes vendége szeptember 17-én a Bencs Villában.

Zseni a villában

Zseni járt augusztus 29-én a Bencs Villában, ahol telt ház előtt idézték meg Karinthy Frigyes életét, munkásságát. Kosztolányi Dezső fogalmazott így barátjáról: „Ez a marha volt közöttünk az egyetlen zseni…”. A Karinthy est szereplői osztották a költő véleményét.

Sokoldalú művész érkezik
Rögtön itt a szeptember, így a Bencs Villa programjai is visszatérnek a régi kerékvágásba – és a régi kezdési időponthoz.
A Móricz-rejtély nyomában

Móricz Zsigmond születésének 140. évfordulója tiszteletére rendhagyó találkozót tartottak augusztus 28-án a Bencs Villában.

Elmondjuk mindenkinek!
Karinthy Frigyesről a legtöbb embernek az Így irtok ti, valamint a Tanár úr kérem jut eszébe.
Kosik Anita, az énekes madár

Nagyon hideg van, Önök hősök, hogy kitartanak – dicsérte nagyszámú közönségét Kosik Anita a Bencs Villa udvarán, kabátja alatt is borzongva. 

Itt otthon van Kuthy Patrícia

Kuthy Patrícia, a Móricz Zsigmond Színház népszerű színművésze volt a Bencs Villa Többszemközt sorozatának legutóbbi vendége, akit telt ház fogadott, s vastaps búcsúztatott.

Kosik Anita zenés vándorlása

„Zenélni fogok, és lesznek önálló estjeim meghívott vendégekkel, és Selmeczi tanár úr fog zongorázni! Vagy én leszek meghívott vendég megannyi önálló esten. A Müpában, ott jó az akusztika. Sok duetten leszünk túl Tomival. Az önálló est, ha ketten vagyunk?”

Szeptember 24. Kedd 17:30 - Vers pingpong - Lutter Imre és Takács Bence versben beszélgető impro estje

Két művész, két párhuzamos világ, ami a nézők szeme láttára elevenedik meg versben - nincs két egyforma előadás, nincs két egyforma hangulat, csak az itt és most különleges állapota!

Szeptember 17. Kedd 17:30 - Protokoll beszélgetés Görög Ibolyával

Izgalmas és érdekes beszélgetés részese lehet, ha szeptember 17-én ellátogat a Bencs Villába.

Görög Ibolya protokollszakértő lesz a vendégünk.

Szeptember 10. Kedd 17:30 - Volare Vonósnégyes

Vonósnégyesünk 2015-ban alakult Nyíregyházán és számos sikeres fellépést tudhat maga mögött. A Debreceni és Miskolci Egyetem Zeneművészeti Karán szereztünk hangszeres- és kamaraművészi diplomát. Jelenleg Szimfonikus zenekarban játszunk, illetve művész-tanár ként dolgozunk a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában.