Hírek

Január 21. Kedd 17:30-Női Szalon Vass Virággal- Az írás, és ami mögötte van

Januártól új sorozattal színesedik a Bencs Villa palettája.

A Női Szalon első vendége Vass Virág író, újságíró, az Elle magazin egykori főszerkesztője.

Január 28. Kedd 17:30-Mesterhangszerek bűvöletében

Bemutatkoznak Czakó Erika többszörös versenygyőztes növendékei Loment Katinka, Adám István, Beri Áron és Girincsi Márton.

 

Január 14. Kedd 17:30-Többszemközt Gulácsi Tamással

Lehet, hogy kerékpárral, bár az sem kizárt, hogy meseautóval érkezik 2020. január 14-én a Bencs Villába Gulácsi Tamás, a Móricz Zsigmond Színház művésze. Annyi bizonyos, hogy ő lesz a Többszemközt estek következő vendége.

Január 07. Kedd 17:30-Bagatell-gondolatok egy pincében, Bezerédi Zoltán verses estje

Összeállítás Ady Endre, Babits Mihály, Esterházy Péter, Háy János, József Attila, Petri György, Marin Sorescu, Spiró György, Szabó Lőrinc, Térey János és Vörösmarty Mihály műveiből.

A börtöntől a Mercedesig

Több mint 30 éve újságíró. Napjainkban a Feliciter Kiadó főszerkesztőjeként gazdasági magazinokat, kiadványokat szerkeszt, emellett irodalmi és beszélgetős estek közreműködője Kováts Dénes.

Vastaps és könnyek

Hosszú percekig zúgott a vastaps kedden este a Bencs Villában, a közönség így köszönte meg az alkotóknak a „Mióta készülök, hogy elmondjam neked…” című produkciót.

Médiamunkás és beszélgetőtárs

A Bencs Villa Többszemközt és irodalmi estjeinek házigazdája, Kováts Dénes kivételesen a vendégnek fenntartott székbe ül december 10-én 17.30-tól, ezúttal ugyanis kérdezett lesz. Ennek egyik apropója, hogy őt is bemutassuk a villa közönségének, a másik pedig egy kerek születésnap.

November 15. Péntek 17:00-Szabolcsi Szépíró Kör megalakulása

November 15-én Nyíregyházán, a Bencs Villában tartja alakuló ülését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szépíró Kör, ez alkalommal író és költő barátok közreműködésével felolvasó estre hívják az irodalombarátokat.

Szépírók és barátaik

November 15-én Nyíregyházán, a Bencs Villában tartja alakuló ülését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szépíró Kör, ez alkalommal író és költő barátok közreműködésével felolvasó estre hívják az irodalombarátokat.

Nyáry Krisztián és a szerelmes levelek

Nyáry Krisztián évek óta módszeresen gyűjti a magyar kultúrtörténet legszebb, legérdekesebb vagy éppen legfelháborítóbb szerelmes leveleit.

Vérbeli drámák a Villában

Varga Tamás: A leves című drámatrilógiáját mutatják be november 15-én, 14.30-tól a Bencs Villában, a szerzővel Döme Szabolcs író beszélget.

Életemnél is jobban

Nyáry Krisztián író, irodalmár, kommunikációs szakember, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója lesz a Bencs Villa vendége november 26-án, 17.30-tól. Az est során bemutatjuk Életemnél is jobban – 115 újabb szerelmes levél és történet című új kötetét is.

Gyarmati Fanni és Radnóti Miklós emlékest

November 19-én 17.30-tól Gyarmati Fannira és Radnóti Miklósra emlékezünk a Bencs Villában „Mióta készülök, hogy elmondjam neked…” címmel.

Fanni szerepében Nyomtató Enikő színművész, a műsort Karádi Zsolt főiskolai tanár szerkesztette és rendezte, az est házigazdája Kováts Dénes.

December 3. Kedd 17:30-Hangok és szavak-Pápai Erika Jászai Mari-díjas színésznő önálló estje

Pápai Erika sokoldalú művésznő, aki az eltelt évek alatt számos szerepben bizonyította tehetségét színpadon, filmben, prózai és musical, valamint operett szerepekben egyaránt.