Hírek

Kálid Artúr volt a vendég

Kálid Artúr, a közkedvelt színművész volt Kováts Dénes Többszemközt műsor-sorozatának vendége a Bencs Villában február 11-én.

Március 10. Kedd 17:30 - Tavaszi hangok - opera- és operettest

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház Operatársulatának művészei közreműködésével a közönség izgalmas bevezetést kap az operák kalandos világába.

Március 3. Kedd 17:30-Női Szalon Lackfi Jánossal - A költészet jelenidejűsége

Lackfi János Príma Primissima-díjas, József Attila-díjas, ahogy önmagát jellemzi: magyar, író, költő, műfordító, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász. Számokban: 30 könyv, 17 év tanítás, 6 gyerek, 100 fellépés évente, 1000 aprócikk.
 

Kálid Artúr, az ördög és magyar hang

Február 11-én Kálid Artúr színművész lesz a Többszemközt estek aktuális vendége a Bencs Villában, aki mögött színpadi előadások, filmek és szinkronszerepek sokasága áll. Az est során többek között az is kiderül, Will Smith vagy Denzel Washington magyar hangja szeret-e jobban lenni.

Két nemzedék, egy est

Magyar Boglárka egyetemista és Dr. Dolinay Tamás főorvos. Két nemzedék, egy est. Újabb szépírós irodalmi programra várják az érdeklődőket Nyíregyházán, a Bencs Villában, február 7-én, pénteken 17 órától.

Ponyra cserélte a meseautót
A tavalyi évadban „túlnyertem” magam: nagyon sok előadásban kaptam szerepet, és ez nem volt egyszerű: annyira sokat játszottam, hogy attól féltem, kiégek.
Február 7. Péntek 17:00-Szépírók a Villában

Lassan hagyománnyá válik, hogy a Bencs Villa ad otthont a Szabolcsi Szépíró Kör összejöveteleinek.  Így lesz ez február 7-én is.

 

Február 18. Kedd 17:30-Farsangi vigasságok régi korok muzsikáival
A farsangi ünnepkör évszázadok óta meghatározó szerepet tölt be az emberek életében. A tél elmúlta, a tavasz várása, a megújulás keresése rengeteg inspirációt adott a művészetekben, hogy kifejezésre juttassa azt az örömöt, amely az eljövendő iránti bizakodást táplálja.
Február 25. Kedd 17:30-Női Szalon dr. Móré E. Csabával- A boldogság nyomában

A esemény teltházas, további regisztrációt nem tudunk fogadni!

Megértésüket köszönjük!

Minden ember boldog akar lenni, de mindenkinek mást jelent ez az érzés. Van általánosan elfogadott norma, ami mindenkinek egységesen jó? Egyáltalán mi a boldogság?

A Gésektől a Móricz Színházig

Békéscsabától Nyíregyházáig több helyszínen formálódott Gulácsi Tamás, a Móricz Zsigmond Színház művészének pályája. Január 14-én, kedden, 17.30-tól Kováts Dénes Többszemközt est-sorozatának vendége lesz a Bencs Villában, ahol számos érdekes történeteket oszt majd meg a hallgatósággal.

Február 4. Kedd 17:30-Szabó Magda : Agyigó-Vallomás két részben

Rendezte: Czeizel Gábor

Szereplők: Nagyváradi Erzsébet, Vasicsek János

Február 11. Kedd 17:30-Többszemközt Kálid Artúrral

Kálid Artúr, a nyíregyházi színház Tengeren című eladásában is kulcsszerepet játszó közkedvelt színművész lesz Kováts Dénes Többszemközt sorozatának vendége a Bencs Villában február 11-én, kedden 17.30-tól.

Bob herceg a Bencs Villában

„Londonban sej, van számos utca…” éneklik a Bob hercegben. Nos, Nyíregyházán van például a Sóstói út. Az 54. szám alatti épületben 2020. január 14-én látogatást tesz Bob herceg! Mégpedig a nyíregyházi, azaz Gulácsi Tamás, a Móricz Zsigmond Színház színművésze, aki a címszereplőt alakította e sikerdarabban.

Születésnapi beszélgetés

Kováts Dénes nem ismeretlen Nyíregyházán a kulturális eseményekre járók körében, hiszen szinte minden kedden a Bencs Villában ő vezeti a Többszemközt című sorozatot. A napokban azonban nem ő kérdezett, hanem őt kérdezték – a hatvanadik születésnapja alkalmából.

Kinyitott néhány bezárt ajtót

Könyvei hatására az érintett szerzők műveit is elkezdték olvasni az emberek.