Hírek

Bencs Villa sajtóközlemény - 2020. november 10.
Tájékoztatás a Bencs Villa nyitvatartásának felfüggesztéséről
Gyuris Tibor a Többszemközt vendége
Ahhoz, hogy végig együtt éljünk a darabbal, óriási fegyelem és koncentráció szükséges - még a csendben is - vallja Gyuris Tibor, a Móricz Zsigmond Színház művésze, aki a november 3-i Többszemközt est vendége lesz a Bencs Villában.
November 3. Kedd 17:30 - Többszemközt Gyuris Tiborral

Gyuris Tibor, a Móricz Zsigmond Színház színművésze lesz november harmadikán Kováts Dénes vendége a Többszemközt sorozat aktuális estjén a Bencs Villában.

Október 27. Kedd 17:30 - 1000-szer Júlia - Emlékezés Szendrey Júliára - ELMARAD
„De boldogok is vagyunk ám, /Ugye, lelkem kis Juliskám? / Meg se' várjuk a halálunk, / Elevenen égbe szállunk!”írta Petőfi Sándor a Feleségek felesége című versében 1848 januárjában. Október 27-én, kedden 17.30-tól Szendrey Júliát idézzük meg a Bencs Villában!
A Villa vendégei: Nagy Sándor és Szente Vajk

Augusztus 27-én 17 órától – a VIDOR Fesztivál keretében – Szente Vajk színész-rendező-műsorvezető és Nagy Sándor színművész lesz Kováts Dénes vendége a Bencs Villában.

Kosik Anita több szerepben

Gondos Magdó, Carmen, Velma Kelly, Hedda Gabler, Sheila, Marianne vagy Laura - mindegyik név kapcsolatba hozható Kosik Anitával, a Móricz Zsigmond Színház színművészével. Hogy miképpen, s melyek a kedvesek számára, az szeptember elsején a Bencs Villában kiderül.

Szeptember 1. Kedd 17:30 - Többszemközt: Kosik Anitával

Anita színes, vibráló egyéniség, a pörgés lételeme. Vallja, hogy a zene az kell. Számára a színház játszótér és munkahely, sőt, nemzeti kincs. Elmondása szerint Nyíregyházán érte el „színészi nagykorúságát”. Hetedik esztendeje tagja a Móricz Zsigmond Színház társulatának.

Szeptember 8. Kedd 17:30 - Női Szalon Eperjesi Ildikóval - Gondolatébresztő sorsok

Az ATV külpolitikai szerkesztő-riportere olyan emberi sorsokat gyűjtött össze könyvében, melyek megérdemlik, hogy mintegy tablóként bemutassák őket. Minden egyes életút felveti azt a kérdést mi az élet értelme. Ildikó elmondása szerint ma már nem az az ember, aki a könyv írása előtt volt. Mélyebben, intenzívebben és tudatosabban éli az életét. Többek között ezekről is beszélgetünk majd.

Szeptember 15. Kedd 17:30 - Kortárs zenei est Kerek Gáborral - A hallgatható kortárs zene

Zenés beszélgetés

Több hallgatható, befogadható és vidám XXI. századik „komolyzene” csendül majd fel az est folyamán. És nem kizárólag csak zene, hanem zeneszerzői műhelytitkok is feltárulnak majd az érdeklődő közönség előtt.

Szeptember 22. Kedd 17:30 - Hazátlanok - ELMARAD

A Hazátlanok Kováts Judit azonos című regénye alapján készült, s az irodalom, a zene, a színművészet és vizuális elemek ötvözésével közelmúltunk történelmének több fehér foltját, közösségi sorstragédiáit mutatja be szerelmi történetbe ágyazva.

Augusztus 28. Péntek 17:00 - VIDOR Fesztivál - A múzsák visszavágnak
A Magyar Szabadegyetem Vágyügyi Tanszékének munkatársai lerántják a leplet. (Egyelőre) azonban nem a ledér múzsákról… Az általuk meg (nem) írt (eltitkolt, széfekbe zárt, elrejtett) szerelmi (b)irodalom páratlan kincseit Csabai László, Gerliczki András Karádi Zsolt, Kulin Borbála, Kürti László és Oláh András tárja a nyíregyházi érdeklődők elé.
Augusztus 27. Csütörtök 17:00 - VIDOR Fesztivál - Többszemközt Nagy Sándorral és Szente Vajkkal

Az idei VIDOR-on Nagy Sándor színművész és Szente Vajk színész-rendező-műsorvezető lesz Kováts Dénes beszélgetőtársa a Bencs Villában. Akik látták a nagysikerű Primadonnák előadást, azok semmiképp ne hagyják ki a Rózsakert Szabadtéri Színpadon a Legénybúcsút, s ha tehetik, látogassanak el a Sóstói útra is. Garantáltan fergeteges élményben lesz részük!

Augusztus 25. Kedd 17:30 - VIDOR Fesztivál - Verslábak neccharisnyában
A két részes előadás során négy színésznő boncolgatja magát sok kortárs és XX. századi költőnő versein keresztül – líraian és prózaian, ihletetten és olykor profánul, magas sarokba bújtatott verslábakon billegve. Négy harmincas éveik elején, közepén járó nő vall saját magáról, női mivoltáról, az életükben fontos és kevésbé fontos szerepet játszó férfiakról, szexről, gyerekvállalásról, öregedésről, a biológiai ciklus megélésének gyötrelmeiről.
Augusztus 18. Kedd 19:30 - Kulturáltan minden kultúrában - Koncz Veronika protokoll és PR szaktanácsadó előadása

A különböző országokat éppen sajátosságaik teszik különlegessé. Sokkal magabiztosabbak és sikeresebbek lehetünk üzleti és személyes kapcsolatainkban, ha ismerjük és tiszteletben tartjuk ezeket szokásokat, hagyományokat.  Ezúttal a különböző nemzetek szokásai, az írott és íratlan szabályrendszerek gyakorlati alkalmazásai kerülnek előtérbe.

Augusztus 11. Kedd 19:30 - Női Szalon Takács Nórával - A nagybetűs NŐ
5 évig dolgozott modellként Budapesttől Tokión át Párizsig. Később műsorvezetőként folytatta karrierjét, 2010-ben pedig elindította Hogyan legyek jó nő című videósorozatát. Kedves, könnyed humoros formában ösztönzi a nőket az élet sok területen. Felelősségről, nőiességről, social médiáról és még sok minden másról kérdezi Dr. Körtvélyfáy Eszter.