Hírek

2022. FEBRUÁR 15. (Kedd) 17:30 Szerelmes hangok - A három tenor Valentin napi műsora
Valentin nap alkalmából Gulácsi Tamás, Horváth Viktor, Tar Dániel, a Móricz Zsigmond Színház népszerű színművészei szerelmes dalokkal szórakoztatják a nagyérdeműt a Bencs Villában. Népszerű slágerek, korábbi szerepek közkedvelt dalai csendülnek fel február 15-én, kedden 17:30 órától.
A halandó géniusz – Beethoven

Születésének 250. évfordulója alkalmából világszerte program- és koncertsorozatokkal ünnepelték a híres zeneszerzőt. Január 18-án, a Bencs Villa falai között Karádi Zsolt szerkesztésében és rendezésében ismét életre kel a zseni, a halandó géniusz, Ludwig van Beethoven.

2022. JANUÁR 18. (Kedd) 17:30 Beethoven - A halandó géniusz

Születésének 250. évfordulója alkalmából világszerte program- és koncert sorozatokkal ünnepelték a híres zeneszerzőt. Január 18-án a Bencs Villa falai között Dr. Karádi Zsolt rendezésében és közreműködésében ismét életre kelhet a zenei zseni, a halandó géniusz Ludwig van Beethoven.

A Bencs Villa ünnepi nyitvatartása
Az ünnepi időszakban is várja Önöket a Bencs Villa!
December a Bencs Villában
Igazán különleges programokkal készülünk az ünnepekre; december 14-én, kedden Csernák Tibor és Csernák Mónika varázsol el minket kedvenc karácsonyi slágereinkkel, míg egy héttel később, kedden Mészáros Árpád Zsolt látogat el hozzánk, hogy Illyés Ákossal, színházunk közkedvelt színművészével beszélgessen kötetlenül, szabadon.
2021. December 21. (Kedd) 17:30 Bencs Villa – Ünnepi vendégünk Mészáros Árpád Zsolt

A népszerű színész, énekes, Mészáros Árpád Zsolt lesz a Bencs Villa decemberi vendége, akivel Illyés Ákos, teátrumunk színművésze beszélget.

2021. DECEMBER 14. (Kedd) 17.30 - Legyen ünnep! – Csernák Tibor és Csernák Mónika karácsonyi zenés estje a Bencsben

Katona Klári, Zorán, Szekeres Adrienn, Pély Barna, a Piramis, Michael Bublé és Frank Sinatra népszerű karácsonyi dalai Csernák Tibor és párja, Csernák Mónika előadásában, élőben a Bencs Villában december 14-én, kedden 17:30 órától!

November a Bencs Villában

Bár a zord időjárás már egyre többször köszönt ránk, a Bencs Villa az ősz utolsó hónapjában is várja vendégeit. November 16-án Többszemközt estünkön Boldizsár Ildikó meseterapeutával beszélget Kováts Dénes a mesék erejéről, míg november 23-án Illyés Péter várja Nézőinket önálló előadóestjével a Bencsben.

Mese, mese, mátka

Harmincöt év mesekutatás, mintegy ezer tanítvány, ötvenhat eddig kiadott könyv - Boldizsár Ildikóról munkásságának néhány címszava. Szerinte a meséket vissza kell adni a felnőtteknek, és tévhit, hogy a műfaj válságban lenne. Erről is szó lesz november kilencedikén, kedden Nyíregyházán, ugyanis a Bencs Villába látogat a közkedvelt író, szerkesztő, mesekutató.

Mese, mint terápia: beszélgetés Boldizsár Ildikóval

Már sokan tudják, hogy a Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők a Bencs Villában, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez november 9-én is, amikor Boldizsár Ildikót kérdezi a mesék terápiás hatásairól, a mese fontosságáról, arról, miként jelenthet a mese akár kiutat is egy-egy negatív élethelyzetből.

Stílusról és divatról a Bencs Villában
Mi volt Audrey Hepburn vonzereje? Honnan fakadt a természetes bája? Egyik producere így emlékezett vissza: „Eredeti Givenchy kosztümjében olyan finom volt, mint egy drezdai porcelánfigura.”
Megfontolásra érdemes az Oscar-díjas színésznő kijelentése: „Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak.”

 
2021. NOVEMBER 23. (kedd) 17:30 - Talány – Struggle for life – Illyés Péter Előadóestje

Kétkedés a világ fölött... Aztán a többi a szerelem, az egyedüllét, az öregedés témája köré kerített líra, mások mellett Ratkó József, Sinka István, Heine és Babits tollából.

Nem jobb, különb színházat akart
Verebes István nem a szakmának, hanem a Bessenyei tér közönségének akart megfelelni.
Köztünk járt Szendrey Júlia

Telt ház várta október 19-én a Bencs Villában Szendrey Júliát, pontosabban azt az irodalmi estet, melyben az alkotók: Nyomtató Enikő, Karádi Zsolt és Kováts Dénes Ezerszer Júlia címmel idézték meg Petőfi Sándor múzsáját, feleségét. Az est végi vastaps a közönség több tagja részéről könnyekkel párosult…

Stílusikonok a Bencs Villában

Lehetünk-e mi is stílusteremtők? Hogyan találhatjuk meg egyéni stílusunkat? Egyebek között ezekre a kérdésekre is választ kap a közönség október 26-án, kedden 17.30-tól a Bencs Villában, miközben megismerkedik stílusikonok titkaival.