Grecsó, Vera és a többiek

2019. május 21-én Nyíregyházára érkezik Grecsó Krisztián, napjaink egyik legolvasottabb kortárs szerzője, a magyar irodalom markáns alakja, akinek különböző típusú és tematikájú estjei, olvasó-találkozói rendre telt ház előtt zajlanak. A Bencs Villába hozza magával Verát, a mi jobbik énünket és másokat is.

Ki Vera? Grecsó Krisztián így fogalmaz. „Vera nem én vagyok. Ő sokkal jobb ember nálam. De szerencsére közelről ismerem. Éppen az új regényem idején tölti be a tizenegyet. Ez a kislány nagyszerű ember, felnő a feladathoz. Mindenhez, ami rászakad. Pedig jön szerelem, igazság, kiderülnek családi sérelmek, elhallgatások. De neki mennie, élnie kell tovább. Ő a mi titkunk. Akik lehettünk volna. Vera a mi jobbik énünk.”

A Bencs irodalmi estek keretében május 21-én, kedden 17.30-tól Kováts Dénes beszélget a népszerű íróval pályafutásának fontos állomásairól, tematikus estjeinek motivációjáról, a család mint regényszereplő kérdésköréről, és természetesen legújabb kötetéről, a Veráról is.

Lesz komolyság, felolvasás, de móka, kacagás is.

 

Grecsó Krisztián költő, szerkesztő, újságíró. Korábban a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője, a Szépírók Társasága alelnöke volt. 2009-től az Élet és Irodalom próza rovatának szerkesztője.

A Pletykaanyu c. kötetével (2001) robbant be az irodalomba, alkotó munkásságát számos díjjal ismerték el. A Cigányok c. drámáját (2010) 6 évig játszották a Katona József Színházban Máté Gábor rendezésében. A Mellettem elférsz c. regénye alapján készült színdarabot a bécsi Theater Brett mutatta be 2014 tavaszán, Budapesten, a Rózsavölgyi Szalonban játszották. Ő írta Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk c. művének színpadi verziójának szövegkönyvét, amit a Vígszínházban nagy sikerrel adnak elő.

A népszerű író művei közül a 2011-ben megjelent Mellettem elférsz megkapta az év legjobb könyvének járó Aegon Művészeti Díjat. Azóta tucatnyi új kiadást ért meg, már harmincezernél több példány fogyott belőle. Kötetei közül – többek között – nagy siker volt a Harminc év napsütés, a Megyek utánad, a Jelmezbál is. A Vera már megjelenése előtt nagy érdeklődést vonzott, premierje és további könyvbemutatói rendre teltházakat vonzanak.

Nem kétséges, hogy a Bencs Villában május 21-én, kedden 17.30-tól Ön is egy izgalmas és érdekes beszélgetés részese lehet!

Jegyek már csak nagyon korlátozott számban kaphatók!

 

Jegyvásárlás:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6. Tel.: 06-42/507-006, 06-20/233-2926,

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54. Tel.: 06-70/199-6000

online: http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html

fotó: Tóth László