Elmondjuk mindenkinek!

Karinthy Frigyesről a legtöbb embernek az Így irtok ti, valamint a Tanár úr kérem jut eszébe.

A VIDOR Fesztiválon mi is megemlékezünk a legendás paródiaszerzőről és kabarétréfák kaján mosolyú alkotójáról, azonban arra is figyelünk, hogy megmutassuk: Karinthy hallatlanul gazdag életműve számtalan meglepetést tartogat. A Bencs Villában megidézzük a szerelmes férfit, a természettudományok iránt lelkesen érdeklődő filozófust, a Nagy Enciklopédiát mindig csak tervező, de be nem fejező gondolkodót, a mélyen érző lírikust, s az agyműtétjét művészi alapanyagnak tekintő írót. A genetika eredményeit is figyelembe véve arra keressük a választ, hogy igaza volt-e Kosztolányinak, amikor azt mondta barátjáról: „Ez a marha volt közöttünk az egyetlen zseni…”

 

Augusztus 29-én 17 órától a Bencs Villában beszélgetések, versek, szemelvények segítségével feltárul a közönség előtt Karinthy (gondolat)világa: pillanatképek villannak fel a humoristáról, a költőről, a publicistáról, szóba kerül a nőkhöz való viszonya és betegsége is.

István István és Pregitzer Fruzsina színművészek, továbbá Kováts Dénes és a dramaturg-rendező Karádi Zsolt humoros és egyben elgondolkodtató esten idézik majd meg a sokoldalú szerzőt: elmondják ők mindenkinek…

Ugye kihagyhatatlan?

 

Jegyek korlátozott számban még kaphatók:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6.
Tel.: 06-42/507-006, 06-20/233-2926
Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.
Tel.: 06-20/461-4551
Online:
http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html