A börtöntől a Mercedesig

Több mint 30 éve újságíró. Napjainkban a Feliciter Kiadó főszerkesztőjeként gazdasági magazinokat, kiadványokat szerkeszt, emellett irodalmi és beszélgetős estek közreműködője Kováts Dénes.

December 10-én, kedden kivételesen nem házigazdája, hanem vendége lesz a Bencs Villának, Karádi Zsolt faggatja majd hatvanadik születésnapja előestéjén.

Diákkorban kisdobolt a sátoraljaújhelyi Dohánygyári Fúvószenekarban, öt évig általános iskolában tanított magyart és történelmet, majd újságíróként kezdett dolgozni Sátoraljaújhelyben az Újhelyi Körkép c. lapnál, s a helyi televízióban is rendszeresen feltűnt. Nyíregyházára költözve 1990-2000 között a Kelet-Magyarország újságírója, országos lapokat is tudósított. Sajtófőnöke volt a nyíregyházi ifjúsági atlétikai Európa-bajnokságnak és a Nyíregyházi Vasutas Sport Clubnak, elnöke a megyei tollaslabda szövetségnek. Lassan két évtizede főállásban tevékenykedik családi vállalkozásukban.

Három börtönben járt, ott volt gyilkosság áldozatának kihantolásánál éppúgy, mint árvíznél vagy magyar-román közös kormányülés utáni sajtótájékoztatón. Interjút készített szépségkirálynővel, razziázott rendőrökkel, részt vett a kecskeméti Mercedes gyár avatóján, oknyomozó riportkönyvet írt „Az Olasz Rita-rejtély” címmel.

Emlékezetes munka volt számára az egyik kisváros városmarketing tervének elkészítése éppúgy, mint a körzeti megbízott munkáját bemutató film forgatása és stúdió-munkálatai. Az irodalom és a színház is közel áll hozzá.    

Fontos számára a család, amely kutyával teljes (Fifiről is megoszt majd érdekes történetet!). Kedvenc zenekara a Deep Purple, több koncertjükre is eljutott, sőt, Ritchie Blackmore szólógitárossal interjút is készített Nyíregyházán. (A hazai favorit a Lord.)

December tizedikén 17.30-tól érdekes történeteket mesél majd el, s meglepetésre is számíthat a közönség. Ezen az estén talán kiderül, ki valójában az a figura, aki faggatni szokta a Bencs Villa vendégeit: a színészt, az újságírót, az írót, a költőt, a fotóművészt, a protokoll szakértőt – vagy éppen a pálinkalovagot.

A képen – jó régen készült! – Ritchie Blackmoreral látható.

 

Jegyek:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6. Tel.: 06-42/507-006, 06-20/233-2926, (hétköznap)

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54. Tel.: 06-70/199-6000 (hétfő és csütörtök kivételével minden nap)

online: http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html