Aktuális hírek

Többszemközt Rudolf Gergellyel

A magyar válogatott tagjaként 28 mérkőzésen 10 gólt szerző nyíregyházi labdarúgó, Rudolf Gergely volt a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége 2019. április 2-án.

A Többszemközt estek házigazdája, Kováts Dénes faggatta pályafutásáról és a magyar labdarúgás helyzetéről a „Rudi”-nak becézett játékost, aki tavaly nyáron fejezte be profi pályafutását.

A nyíregyházi sportiskolában nevelkedett Rudolf Gergely 14 évesen jutott el Franciaországba, a Nancy labdarúgó akadémiájára, így első kézből adott helyzetképet arról, miként működik egy profi klub, hogyan foglalkoznak ott a fiatalokkal. Kiderült: még egy átlagosnak mondható francia klubban is komolyan foglalkoznak a fiatalokkal a megfelelő utánpótlás kinevelése érdekében, igaz, ott a merítés is jóval nagyobb, mint Magyarországon. De van mit tanulni tőlük…

A vendég néhány nevezetes, illetve szép gólját is levetítették a beszélgetés közben, ezzel is illusztrálva Rudolf Gergely pályafutását, aki több hazai és külföldi klubban is megfordult.

A jelenlévők bepillantást nyertek a kulisszák mögé, megtudhatták, mennyire segíti vagy gátolja egy-egy menedzser a képviselt futballistát, mi motiválta „Rudi” klubváltásait, hogyan vélekedik a mai magyar labdarúgás helyzetéről. Nancy mellett nagyon sokat tanult a labdarúgásról olaszországi klubjaiban, itthon a debreceni és győri évei voltak a legsikeresebbek. Természetesen nagy örömmel játszott a Szpariban is.

Szót ejtettek Rudolf Gergely sportpályafutásának sikereiről és kudarcairól, és arról, hogyan képzeli jövőjét, visszatér-e valamilyen formában kedvelt sportágához. A franciául, angolul és olaszul is jól beszélő egykori labdarúgó – aki profi pályafutása során már készült a „civil” életre -, egyetemre jár és sportigazgató-képzésen vesz részt, közben vállalkozását vezeti és igyekszik minél többet együtt lenni családjával, ikerfiaival. Bár a jövője még nyitott, elárulta, szívesen lenne egy jól szervezett fociklub sportigazgatója.