Aktuális hírek

Teltház és könyvbemutató - Grecsó Krisztián a Bencs Villában

A szegvári születésű Grecsó Krisztián, napjaink egyik ismert, József Attila – díjas költője, írója volt a Bencs Villa legutóbbi, Többszemközt beszélgetésének vendége.

Az elején a művész röviden bemutatta, honnan származik. Mesélt a hippi édesapjáról, a családjából kitagadott édesanyjáról, az állami gondozott nagymamájáról. Arról, hogy tulajdonképpen milyen szegény, egyszerű emberek gyermeke ő és milyen „alsó kasztból származik”.

Elmondta, hogy ő nagyon jól tud „civil” lenni. Szegváron például nehezen tudja levetni ezt a szerepet és visszatérni „írónak”. Mesélt az emlékeiről és arról, ahogy ezek hogyan alakítják Őt, ezáltal pedig írói tevékenységét. Az est folyamán humoros, elgondolkodtató és megható pillanatok egyaránt voltak, melyek bizonyítékul szolgálnak arra, milyen sokszínű és érzékeny személyiség áll „írói énje” mögött.

Az est folyamán Magyar Boglárka részleteket adott elő a Vera című regényből.

Köszönjük Grecsó Krisztiánnak, hogy elfogadta meghívásunkat és ahogy Kováts Dénes fogalmazott: „ Azt hiszem, hogy az első másfél órának itt vége, ősszel folytatjuk.”

Reméljük, hogy így lesz!