Aktuális hírek

Szerepek sokasága várja Fannit

Augusztus 17-én, kedden 19.30-tól kivételesen három vendéget faggat Kováts Dénes, a Többszemközt est házigazdája a Bencs Villában: Horváth Illést, a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetőjét, valamint Urbán-Szabó Fanni és Jenővári Miklós színművészeket. A pandemia átvészeléséről, reményről és kitartásról is szó esik majd, de legfőképpen az előttünk álló színházi évadról: darabokról, szerepekről, várakozásokról. Hováth Illés után most Urbán-Szabó Fannit mutatjuk be Önöknek.

A Móricz Zsigmond Színház közönsége számára nem ismeretlen a mosolygós fiatal színművész, Urbán-Szabó Fanni, akit nemcsak az Édes Charity és a Szaffi című színdarabokban láthattak, hanem a Móricz Impro és a Móricz (F)Actor online produkciókban is. Kováts Dénes mini interjúja.

Kaposvártól, ahol ötödévesként színművészetet tanulsz, messze van Nyíregyháza…

Csak látszólag és kilométerben, mert az egyetem és a Móricz Zsigmond Színház között rendszeres a kapcsolat. A társulat tagjai közül többen ott végeztek korábban, s most hatan töltjük Nyíregyházán egyetemi gyakorlatunkat, úgy az előző, mint az előttünk álló évadban. Horváth Illés művészeti vezető és Kirják Róbert igazgató úr hívására érkeztünk ide.

Illést már korábbról, a Pesti Magyar Színházból ismerem, ahol Pál András osztályában két évig voltam színiakadémista, Illés pedig a társulat tagja, s akkoriban kezdett el rendezni. A Köztársaságot én is láttam a Zsámbéki Rakétabázison, nagyon szerettem, Illésről, és arról, hogyan dolgozik, tehát már volt előképem. Amikor megtudtuk, hogy Nyíregyházára jöhetünk gyakorlatra, nagyon örültem, s vártam a közös munkát. Azt kell mondanom, hogy nem csalódtam. Sőt!

Jó hely Nyíregyháza?

Igen! Mind a hatan nagyon szeretünk itt lenni. Kedvesen fogadtak, családias a környezet, sikerült beilleszkednünk. Jó dolgunk volt idáig. Remélem, hogy a következőkben is jó dolgunk lesz.

Hogyan emlékszel vissza a Móricz (F)Actorra és a Móricz Improra?

Szerettem mindkettőt. A (F)Actor óriási izgalmat okozott, különösen, amikor Illés felhívott, hogy vegyek részt benne, és hozzátette: már a második adásban fel kellene lépnem. Nagyon megtisztelve éreztem magam, és elképesztően elkezdtem izgulni. Neves, itt már ismert és bizonyított színészek mellett, a nyíregyházi és országos közönség előtt fellépni, ha virtuálisan is, hatalmas kihívás, és persze megtiszteltetés is. Drukkoltam, vajon hogyan fogok tudni helytállni, de nagyon izgalmas kalandnak éltem meg, élveztem a felkészülést és a forgatásokat is. Az hab volt a tortán, hogy az elődöntőben sikerült a legtöbb szavazatot begyűjtenem. Fölöttébb váratlanul ért és nagyon megható volt, boldogság töltött el, hogy így alakult. Hálás vagyok a lehetőségért Illésnek és igazgató úrnak is. A Móricz Impro pedig jó kis játék volt, a nézők is szerették.

Sok feladat vár rád?

Hál’ Istennek igen! Az Édes Charityt bizonyára többször előadjuk majd, ugyanúgy, mint a Szaffit. Három premierem lesz Nyíregyházán: a Közellenség, az Időtlen időkig és a Váratlan vendég című előadásokban. Emellett Székesfehérváron a Fame című musicalben kaptam szerepet, aminek szeptember 11-én lesz a bemutatója.

Ez az évad hatalmas lehetőségeket hordoz számomra, szeretnék helytállni és a maximumot kihozni a feladataimból. Remélem, sikerülni fog. Természetesen izgatottan várom a Többszemközt műsort is, remélve, hogy augusztus 17-én sok színházrajongó jön el a Bencs Villába.

 

Jegyvásárlás:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda, Nyíregyháza, Színház u. 2.

(hétfőtől péntekig 9-17 óráig)

+36-42-507-006, +36-30-303-2875, +36-20-233-2926,

email: szervezes@moriczszinhaz.hu

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.,

(hétfő és csütörtök kivételével minden nap: 10-17 óráig), +36-20-461-4551

e-mail: info@bencsvilla.hu

Online: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/tobbszemkozt-szinhazi-ujraindulas-a-pandemia-utan-125005/729191