Számos sikeres rendezvény helyszíne volt augusztusban a Bencs Villa, a szeptember is érdekesnek ígérkezik: a Női Szalont követően Móricz Impro, irodalmi-színházi és zenés est, valamint egy Többszemközt beszélgetés szerepel a programban.

"/>

Aktuális hírek

Szeptember a Bencs Villában

Számos sikeres rendezvény helyszíne volt augusztusban a Bencs Villa, a szeptember is érdekesnek ígérkezik: a Női Szalont követően Móricz Impro, irodalmi-színházi és zenés est, valamint egy Többszemközt beszélgetés szerepel a programban.

Szeptember 14-én, kedden 17.30-tól MÓRICZ IPMRO címmel improvizációs show várja az érdeklődőket, akiket a Móricz Zsigmond Színház művészei a képzelet erejével egy elsöprő energiájú „mindent szabad” világba repítenek. A nyíregyházi teátrum népszerű színművészei nézőiket virtuóz improvizációs játékok és helyszíni ötletek alapján születő jelenetekkel szórakoztatják, melyekkel egyúttal a színészi alkotás kulisszatitkaiba, illetve saját, szinte kifogyhatatlan színpadi eszköztárukba is rendhagyó bepillantást engednek. Az est játékvezető-házigazdái: Kuthy Patrícia és Illyés Ákos.

Kerüljenek Önök is a rögtönzés izgalmas élményének hatása alá!

 

Szeptember 18-án, szombaton 19.30-tól a Bencs IRODALMI ESTEK keretében az Álmok című előadást tekinthetik meg mindazok, akik nem látták a hatalmas sikerű ősbemutatót, és természetesen azok is, akik újra megnéznék.

A pandémiával sújtott időszak apropóján gondolta újra és állította színpadra az Álmok című produkciót Fridrik Noémi és Zakariás Máté, a Móricz Zsigmond Színház művészei, Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos művét, a Gellérthegyi álmokat alapul véve. Karinthy darabja 1945-ben játszódik, Budapest felszabadítása előtt egy héttel. Két fiatal bujkál egy gellérthegyi villában. A Fiú katonaszökevény, akinek elege lett a háborúból, a lány zsidó származású, csak nagy nehezen sikerült megmenekülnie. Játszanak, hogy legyőzzék félelmeiket, hogy eltöltsék az időt, hogy túléljék a borzalmakat.

Az est ezúttal a Kulturális Örökség Napjai programjai keretében valósul meg, s ezért ingyenes, de megtekintése regisztrációhoz kötött! Regisztrálni lehet személyesen a Bencs Villában (Nyíregyháza, Sóstói u. 54.), a Móricz Zsigmond Színház Jegyirodájában (Színház u. 2.), illetve a +36-20-461-4551-es telefonszámon vagy az info@bencsvilla.hu email címmen. A szervezők kérése, hogy az e-mailben írják meg az előadásra érkezni szándékozók nevét és telefonszámát.

 

Szeptember 21-én, kedden 17.30-tól a Bencs ZENÉS ESTEK keretében Kerek Gáborral a hallgatható kortárs zenéről beszélget Tamás Attila, a Vikár Sándor Zeneiskola igazgatója, egyben színházunk produkciós és zenei vezetője. Több hallgatható, befogadható és vidám XXI. századi „komolyzene” csendül majd fel az est folyamán. És nem kizárólag csak zene, hanem zeneszerzői műhelytitkok is feltárulnak majd az érdeklődő közönség előtt.

Kerek Gábor Közeledő Ózdon született és nőtt fel, blockflöte és fagott művész, tanár, fúvószenekari karnagy, aktív zeneszerző. Folyamatosan kapja a felkéréseket művészeti iskoláktól, együttesektől, zenekaroktól. Művei rendszeresen jelen vannak a komolyzenei élet hazai és nemzetközi koncertjein, bemutatóinak száma országszerte éves szinten több, mint 10 mű. 2014-ben nemzetközi operaversenyt nyert Parody c. operájával, amit az Erkel Színházban 2015-ben fergeteges sikerrel be is mutattak.

 

Szeptember 28-án, kedden 17.30-tól a Bencs TÖBBSZEMKÖZT Szűts Istvánnal című beszélgetés várja közönségünket, mely egyúttal a Szűts István önéletrajzi kötetének (Hatvan év feketén-fehéren) élőzenés bemutatója is.

Vérbeli zenész lesz Kováts Dénes vendége, hiszen a salgótarjáni születésű Szűts Istvánt muzsikusként és zeneszerzőként számos zenekarban láthatták-hallhatták, több mint három évtizede a Kormorán zenekar oszlopos tagja és zeneszerzője. Játszott az East, az Első emelet, a Zizi Labor, a Zorán és barátai, a Rokfort, a Payé zenekarban. Több mint 200 hanghordozón olvashatjuk a nevét szerzőként, közreműködőként.

A Bencs Villában több évtizedes pályafutásáról és az önéletrajzi kötetéről beszélgetnek, melynek során bizonyára számtalan érdekes történet és anekdota is elhangzik majd a zenészek, zenekarok világából, talán még kulisszatitkokra is fény derül. Egy vérbeli zenész természetesen nem csak, s nem elsősorban a szavak embere, ezért élőzenés estre számíthat a Villa közönsége, melynek során az énekesnő ANITA is színpadra lép.

 

Ne feledjék a babakiállítást sem! Egy különleges szenvedély által létrejött csodavilágból kaphat ízelítőt, aki ellátogat a Bencs Villába. 88 baba, apró kellékek és kiegészítők alkotják a mini tárlatot, melyet a Villa Nagytermének polcain alakítottak ki.

 

Októberi előzetes:

10.05: Bencs ZENÉS ESTEK: No Dress Code Acoustic koncert

10.12. Bencs TÖBBSZEMKÖZT: Széles Zita színművésszel

10.19. Bencs IRODALMI ESTEK: 1000-szer Júlia (Szendrey Júlia és Petőfi)

10.26. Bencs TÖBBSZEMKÖZT: A ruha (is) teszi az embert/Stílusikonok titkai (Koncz Veronika stílus és protokoll tanácsadóval)

 

Jegyvásárlás:
Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda, Nyíregyháza, Színház u. 2.
(hétfőtől péntekig 9-17 óráig)
+36-42-507-006, +36-30-303-2875, +36-20-233-2926,
e-mail: szervezes@moriczszinhaz.hu

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.,
(hétfő és csütörtök kivételével minden nap: 10-17 óráig), +36-20-461-4551
e-mail: info@bencsvilla.hu

Online: a Móricz Zsigmond Színház honlapján.