Aktuális hírek

Puskás Tivadar, a szabadúszó színészünk

A népszerű „Pusi”, azaz a közkedvelt színművész, Puskás Tivadar lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége május 28-án, kedden 17.30-tól.

A közelmúltban láthattuk őt például a Meseautó, az Oscar, A Manó, a Hello Dolly és A hülyéje című darabokban, alakított irattári vezetőt, szappangyárost, tudóst, — a Sherlock Holmes – A sátán kutyája című előadásban pedig egymaga 13 szerepet.

Ő rendezte a Függöny felt, a Mirr-Murrt, korábban a Csizmás Kandúrt és a Lenni vagy nem lennit. Közel két évtizede kötődik a Móricz Zsigmond Színházhoz.

A Többszemközt estek házigazdája, Kováts Dénes több évtizedes színészi munkásságáról faggatja Puskás Tivadart, aki mesél majd a szabadúszás előnyeiről és hátrányairól, a színházhoz való kötődéséről, filmes szerepvállalásainak motivációjáról és – megkerülhetetlenül – a családjáról is.

A szabadúszó léthez kapcsolódóan mesélte egyszer:

„1996 óta az M3-ason közlekedek. Előfordult, hogy Polgár előtt haza kellett telefonálnom: hová kell mennem: Debrecenbe, Nyíregyházára vagy Miskolcra? Aztán a feleségem megmondta, hogy aznap Miskolcon játszom… Elfogyasztottam két autót, de hála Istennek nagyobb baj nélkül megúsztam. Egyszer éjjel kettőkor a mocsárba repültem. Máskor hajnalban jöttem, mert bemutatóm volt Pesten, amit én rendeztem, délelőtt pedig főpróbám itt, Nyíregyházán. Szétdurrant a gumiabroncs, megfordult az autó a levegőben, de kimásztam a totálkárossá vált gépkocsi alól. „

Az est során kiderül, miért nem lett élsportoló, mi a kedvenc időtöltése, és az is, hogy a színészet vagy a rendezés érdekli-e jobban.

Lévén, hogy kifejezetten jó humorú ember, bizonyára számos sztorit is elmesél majd a hallgatóságnak május 28-án, kedden 17.30-tól a Bencs Villában.

 

Jegyek elővételben is kaphatók:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6. Tel.: 42/507-006, 20/233-2926

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54. Tel.: 20/461-4551

Online: http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html