Aktuális hírek

Orpheumi hangulatban

Ha 2019. július 23-án Bencs Kálmán polgármester úr bepillantott volna a villa szalonjába, nem hitt volna a szemének, hiszen talán csak a budapesti Orpheumban láthatott hasonlót.

Három díva, négy zenész, zsúfolásig megtelt terem, még a teraszon és a folyósón is lelkes, tapsoló-éljenző közönség.

Ez a hatalmas érdeklődés egy újabb villa-beli különlegességnek s egy új nyíregyházi zenei formációnak, az Orpheum Madamsnak és zenésztársaiknak szólt. Bemutatkozó koncertjük szó szerint fergetegesre sikerült a Bencs Villában. Sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a szervezőket, akik kénytelenek voltak a kert helyett a szalonban megrendezni az eseményt, de a másfél órás, remek hangulatban zajlott zenei csemege vélhetően mindenkit kárpótolt a kényelmetlenségekért.

2018 vége felé a színészbüfében, egy premierbuli alkalmával merült fel Nyomtató Enikőben az ötlet, hogy kollégájával, Dézsi Darinkával közös zenés produkcióba kellene fogniuk, az új zenekari álom szövögetéséhez örömmel csatlakozott Kosik Anita is. A Móricz Zsigmond Színház művészei az Orpheum Madams nevet választották, amelynek repertoárja a swing, a bossa nova, a sanzon és a zenés színházi irodalom remekműveit tálalja a publikum elé. A hölgyeket kísérő zenekar valamennyi tagját — a dobok mögött ülő Papp Csabát, a nagybőgőt pengető és zongorázó Simon Lászlót, a klarinétművész Ignácz Lászlót és a gitáros Karap Zoltánt is — erős szálak kötik a Móricz Zsigmond Színházhoz, mivel az elmúlt években számos előadásban, vagy épp felolvasó színházi esten működtek közre.

A repertoár darabjaival olyan nagy elődök előtt tisztelegnek, mint Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Django Reinhardt, Duke Ellington, Joao és Astrud Gilberto, Benny Goodman, Edit Piaf és mások, illetve a magyar zeneszerzők közül egyebek mellett G. Dénes György, Eisemann Mihály, Márkus Alfréd. A keddi est során a hazai és külföldi slágerek között elhangzott például a Hamvadó cigarettavég, a Meseautó, a Haccaccáré, a Je ne veux pas travailler, és a közözönség által is kiemelt vastapssal fogadott kedvenc, a Bei Mir Bist Du Shein.

Az Orpheum Madams és zenésztársaik kitűnő hangulatot teremtettek a Bencs Villában, bizonyítéka ennek a számtalanszor felhangzott vastaps. Talán egyszer a kerti koncertjük is összejön… A sikeres debütálást követően nem kívánhatunk nekik mást, mint további fergeteges sikereket!