Aktuális hírek

ÁLMOK KAVAROGNAK A BENCS VILLÁBAN - INTERJÚ FRIDRIK NOÉMIVEL ÉS ZAKARIÁS MÁTÉVAL

Ősbemutató helyszíne lesz augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól a Bencs Villa, ahol Álmok címmel kétszemélyes kamaraszínpadi darabot állít színpadra Fridrik Noémi és Zakariás Máté. 

Előadásuk alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok. 

 

Álmok költöznek a Bencs Villába

Álmok címmel kétszemélyes kamaraszínpadi ősbemutató helyszíne lesz augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól a Bencs Villa, melyet Fridrik Noémi és Zakariás Máté visz színre. Alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok.

Miértekről, motivációkról, felkészülésről, háborúról és színházról is beszélgetett az alkotókkal az egyik próba előtt Kováts Dénes.

Az Álmok Fiúja: Zakariás Máté

Augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól ősbemutató helyszíne lesz a Bencs Villa: az Álmok című előadás alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok. Az Álmok Fridrik Noémi és Zakariás Máté alkotása: ők dramatizálták, írták a szövegét, rendezték, hozták össze a zenei anyagot, tervezték a díszletet és a jelmezt…

Az Álmok Lánya: Fridrik Noémi

Augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól ősbemutató helyszíne lesz a Bencs Villa: az Álmok című előadás alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok. Az Álmok Fridrik Noémi és Zakariás Máté alkotása: ők dramatizálták, írták a szövegét, rendezték, hozták össze a zenei anyagot, tervezték a díszletet és a jelmezt

Varázslatos koncert a Bencs Villában

Húsz dal, negyven év, nyolcvan perc, százfős (vagy inkább százhúsz?), a zenével és a fellépőkel együtt élő közönség.  Számokkal így jellemezhetjük a Bencs Zenés Estek júliusi 27-i koncertjét, melynek műsorát Máté Péter popénekes, zeneszerző és zongoraművészre emlékezve állított össze Csernák Tibor zongorista.

 

 

Zenés Estek MÁTÉ PÉTER EMLÉKEST című előadásunkra MINDEN JEGY ELKELT!

Kedves Közönségünk!

 

A 2021. július 27-én 19.30 órakor kezdődő

Bencs Zenés Estek MÁTÉ PÉTER EMLÉKEST című előadásunkra

MINDEN JEGY ELKELT!

 

Jegyek még kaphatók a további Bencs Estek programsorozatunkra!

A rendezvényekről és előadásoktól bővebb információ itt olvasható:

 

Bencs Villa

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.

 

Megértésüket köszönjük!

2021. augusztus 6. (Péntek) 19:30 - BENCS IRODALMI ESTEK - Álmok

A pandémiával sújtott időszak apropóján gondolta újra, és állította színpadra az Álmok című produkcióban Fridrik Noémi és Zakariás Máté Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos művét, a Gellérthegyi álmokat. 

 

Babák a Bencs Villában

88 baba, apró kellékek és kiegészítők alkotják a mini tárlatot, melyet a Bencs Villa Nagytermének polcain alakítottunk ki.

Egy különleges szenvedély által létrejött csodavilágból kaphat ízelítőt, aki ellátogat a Villába.

600 darabos gyűjteményéből válogatott, és bocsátotta rendelkezésünkre őket Ördöghné Eszter, hogy megmutathassuk kincseit a látogatók számára is.

Van közöttük pólyás és síró baba, népi viseletben megjelenő és van olyan is, ami megidézi a múlt polgári hangulatát. A kis karakterbabák és a különösen értékes porcelánfejű babák békésen megférnek együtt a vitrinekben.

1986-ban, egy türingiai utazás alkalmával talált rá, és vásárolta meg az első különlegesen szép darabot Eszter.

A babák iránti szeretetét a férje, a családja, a barátai nagy örömmel támogatták, és vele együtt lelkesen gyarapították a gyűjteményt.

Egy-egy külföldi útról visszatérve nem volt kétséges: Eszter kap egy új csodás darabot, még akkor is, ha az utazásra szánt zsebpénzt majdnem teljes egészében felemészti a vásárlás.

Emellett persze, néha gyönyörű darabra lehet bukkanni akár az ócskapiacon is, csak avatott szem kell ahhoz, hogy a kincset észrevegye.

Korábban, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye számos településén, valamint a Jósa András Múzeumban is megcsodálhatták a gyűjteményt a látogatók.

Eszter önzetlen felajánlásának köszönhetően most a Bencs Villába betérők nézhetik meg a különlegesen szép babákat.

Köszönet érte!