Aktuális hírek

Illem és etikett a Bencs Villában
Abban a 12 évben, amíg a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán dolgozott, Görög Ibolya hét miniszterelnököt látott el jó tanácsokkal az etikett, az illem, a viselkedés terén, de ő szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit is.
Nem kell a versírásba belehalni!
Kell egy kis pofátlanság ahhoz, hogy vésővel és kalapáccsal essek neki egy Shakespeare-szövegnek, de ha ez a rendezői igény, én ehhez alkalmazkodom – mondja Závada Péter, aki sokáig hátrányként élte meg, hogy a Kossuth-díjas Závada Pál az édesapja, de akit a saját művei tettek sikeressé.
Zseni a villában

Zseni járt augusztus 29-én a Bencs Villában, ahol telt ház előtt idézték meg Karinthy Frigyes életét, munkásságát. Kosztolányi Dezső fogalmazott így barátjáról: „Ez a marha volt közöttünk az egyetlen zseni…”. A Karinthy est szereplői osztották a költő véleményét.

A Móricz-rejtély nyomában

Móricz Zsigmond születésének 140. évfordulója tiszteletére rendhagyó találkozót tartottak augusztus 28-án a Bencs Villában.

Kosik Anita, az énekes madár

Nagyon hideg van, Önök hősök, hogy kitartanak – dicsérte nagyszámú közönségét Kosik Anita a Bencs Villa udvarán, kabátja alatt is borzongva. 

Itt otthon van Kuthy Patrícia

Kuthy Patrícia, a Móricz Zsigmond Színház népszerű színművésze volt a Bencs Villa Többszemközt sorozatának legutóbbi vendége, akit telt ház fogadott, s vastaps búcsúztatott.

A színpadtól a szarvasokig
Jó hangulatú esten Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő, a Móricz Zsigmond Színház egyik színész házaspárja volt a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége július 30-án.
Orpheumi hangulatban

Ha 2019. július 23-án Bencs Kálmán polgármester úr bepillantott volna a villa szalonjába, nem hitt volna a szemének, hiszen talán csak a budapesti Orpheumban láthatott hasonlót.

Szerencsés csillagzat alatt

Az 1960-as évek végén, az 1970-es évek elején aligha volt Magyarországon olyan ifjú (vagy kevésbé ifjú) hölgy, aki ne irigyelte volna Venczel Verát: a fiatal színésznő előbb Szentirmay Katinkaként, majd Cecey Vicuskaként lehetett Kovács István szerelme – persze csak a filmvásznon.

Platón: A védőbeszéd- Makranczi Zalán

Újabb telt házas előadásnak adott otthont a Bencs Villa: július másodikán  A védőbeszéd című monodrámát adta elő Makranczi Zalán.

Borkóstolással egybekötött beszélgetés Gincsai Tamással
Volt olyan időszak, amikor az orvosok receptre írták fel a bort.
A hímsoviniszta Ady, a pitiáner Kosztolányi és a huncut kópé-Für Anikó verses estje

„Én nem fogok egy gombot megnyomni magamon és sorba mondani a verseket” –kezdte rabul ejtő önálló estjét Für Anikó.

Így még nem láthatták- Rendhagyóan Szervét Tiborral

A Thália Színház művésze ezúttal nem a színészetről, hanem a testről, lélekről és szellemről beszélt az érdeklődőknek.

Világpremier a Bencs Villában

Teltházas zenei estnek adott otthont június negyedikén a Bencs Villa, melynek végén sokáig zúgott a vastaps.

Pusiban nem lehet csalódni

Humoros, kedves, őszinte estén vehettek részt az érdeklődők. Puskás Tivadar volt a Bencs Villa vendége.