Aktuális hírek

Egy nő, több mint csak asszony

„Engemet Sándorom emléke és oly sokszor kigunyolt olvasmányaim, de mindenekelőtt szivem arról világositottak fel, hogy egy nő, több mint csak asszony…” Az a Szendrey Júlia vetette papírra e sorokat, akit október 19-én idézünk meg a Bencs Villában.

A Bencs Villa vendége: Széles Zita

„Kisgyerekkoromtól színész szerettem volna lenni. Nem tudom, mennyire játszott ebben közre, hogy tíz évvel idősebb bátyám, László a Színművészeti Főiskolára járt, de tény, hogy nyolc-kilencévesen már szavalóversenyeken vettem részt.”

Szendrey Júlia rejtélyei

 „De boldogok is vagyunk ám, /Ugye, lelkem kis Juliskám? / Meg se' várjuk a halálunk, / Elevenen égbe szállunk!” – írta Petőfi Sándor a Feleségek felesége című versében 1848 januárjában.

Húsz év a társulatban

Jó néhány, számára kedves szerepet alakított az elmúlt húsz évadban Széles Zita, a Móricz Zsigmond Színház művésze, aki október 12-én 17.30-tól a Többszemközt est vendége lesz a Bencs Villában.

Október a Bencs Villában

A törzsközönség tagjai már tudják, októberben is változatos programok várják keddenként az érdeklődőket a Bencs Villában: zene, színházi beszélgetés, irodalom, stílus és divat szerepel a kínálatban.

Többszemközt, zenével

Szeptember 28-án, kedden 17.30-tól a Bencs TÖBBSZEMKÖZT Szűts Istvánnal című beszélgetés várja a Sóstói úti kulturális központ, a Bencs Villa közönségét, mely egyúttal a Szűts István önéletrajzi kötetének (Hatvan év feketén-fehéren) élőzenés bemutatója is.

Élőzenés beszélgetés a Bencs Villában
Szeptember 28-án, kedden 17.30-tól a Bencs TÖBBSZEMKÖZT Szűts Istvánnal című beszélgetés várja a Bencs Villa közönségét, élőzenés könyvbemutatóval színesítve.
A hegedűtől a rockoperáig

Bár a Kormorán meghatározó az életében, hiszen több mint három évtizede tagja a zenekarnak, Szűts István zenei munkássága nem csak hozzá kötődik. A Többszemközt estek következő vendége élőzenei betétekkel illusztrálva idézi majd fel pályafutását augusztus 28-án a Bencs Villában.

Kulturális Örökség Napjai a Bencs Villában

Örömmel tájékoztatjuk kedves Közönségünket arról, hogy a Kulturális Örökség Napjaihoz csatlakozott a Móricz Zsigmond Színház szervezésében a Bencs Villa is.

Szobaszínház az Álmokról

Karinthy Ferenc újragondolva: Fridrik Noémi és Zakariás Máté színművészek Álmok című produkcióját nézhetik meg a Bencs Villában szeptember 18-án, szombaton 19.30-as kezdettel. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szeptember a Bencs Villában

Számos sikeres rendezvény helyszíne volt augusztusban a Bencs Villa, a szeptember is érdekesnek ígérkezik: a Női Szalont követően Móricz Impro, irodalmi-színházi és zenés est, valamint egy Többszemközt beszélgetés szerepel a programban.

Az Álmok újra a Bencs Villában
Aki nem látta, esetleg újra megnézné, itt az alkalom: az Álmok című előadás szeptember 18-án, szombaton 19.30-as kezdettel ismét megtekinthető lesz a Bencs Villában
Tabuk nélkül Szulák Andreával

Szulák Andrea lesz a Többszemközt műsor vendége augusztus 31-én, kedden 17 órától a Bencs Villában, a VIDOR Fesztivál keretében. A népszerű színész-énekes-műsorvezető életéről, pályájáról, szerepeiről, a művész-lét szépségeiről és nehézségeiről mesél majd a villába ellátogatóknak.

Irodalmi paródiaest a Túl (Ri)Csajos magányról

A VIDOR Fesztivál keretén belül a hagyományoknak megfelelően folytatódik a paródiaest sorozat a Bencs Villában. A címben fellelhető áthallás, mely Hrabalt idézi, természetesen nem véletlen, a Móricz Zsigmond Színház egyik kultikus előadására utal.

VIDOR-helyszín a Bencs Villa is

A jubileumi VIDOR Fesztivál számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket, a rendezvényhelyszínek között ott van a Bencs Villa is! Két, hagyományosan érdekes est szerepel a kínálatban.