Aktuális hírek

Irodalmi paródiaest a Túl (Ri)Csajos magányról

A VIDOR Fesztivál keretén belül a hagyományoknak megfelelően folytatódik a paródiaest sorozat a Bencs Villában. A címben fellelhető áthallás, mely Hrabalt idézi, természetesen nem véletlen, a Móricz Zsigmond Színház egyik kultikus előadására utal.

VIDOR-helyszín a Bencs Villa is

A jubileumi VIDOR Fesztivál számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket, a rendezvényhelyszínek között ott van a Bencs Villa is! Két, hagyományosan érdekes est szerepel a kínálatban.

Interjú Szulák Andreával, akivel a VIDOR Fesztiválon több alakommal is találkozhatnak a nézők

Augusztus utolsó két napját Nyíregyházán tölti Szulák Andrea, a közkedvelt művésznő ugyanis két alkalommal a Menopauza című előadásban lép fel a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, közben 31-én a Bencs Villában a Többszemközt est vendége lesz.

Swing és szerelem az Orpheum Madamstól

Újabb hangulatos koncert várja a zenerajongókat a Bencs Villában, reményeink szerint a parkban, a platánfák árnyékában: augusztus 24-én, kedden 19.30-tól az Orpheum Madams szórakoztatja a nagyérdeműt. A hamar népszerűvé vált formáció fellépése garantáltan elvarázsolja majd a közönséget.

Ma: Többszemközt színházi kulisszatitkokról

Ha érdekli Önt a színház világa, feltétlenül jöjjön el ma a Bencs Villába! Ha nem érdekli, akkor is jöjjön el, mert az esti Többszemközt beszélgetés eredményeként kedvelni fogja! 19.30-kor kezdés!

Lételeme a nyüzsgés és a rohanás

A Bencs Villában augusztus 17-én, kedden 19.30-tól kezdődő Többszemközt est harmadik vendége Jenővári Miklós színművész, akit Horváth Illés, a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetője és Urbán-Szabó Fanni színművész társaságában faggat majd színészlétről, darabokról, szerepekről, várakozásokról a műsor házigazdája, Kováts Dénes.

Szulák Andrea a Bencs Villában!
Augusztus 31-én, kedden 17 órától a Szulák Andrea lesz a Többszemközt műsor vendége a VIDOR Fesztivál keretében. A népszerű színész-énekes-műsorvezetőt a Bencs Villában Kováts Dénes faggatja életéről, pályájáról. Szó lesz szerepekről, színészlétről, anyaságról, koncertekről, a közönséggel való kapcsolatáról.
Szerepek sokasága várja Fannit

Augusztus 17-én, kedden 19.30-tól kivételesen három vendéget faggat Kováts Dénes, a Többszemközt est házigazdája a Bencs Villában: Horváth Illést, a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetőjét, valamint Urbán-Szabó Fanni és Jenővári Miklós színművészeket. A pandemia átvészeléséről, reményről és kitartásról is szó esik majd, de legfőképpen az előttünk álló színházi évadról: darabokról, szerepekről, várakozásokról. Hováth Illés után most Urbán-Szabó Fannit mutatjuk be Önöknek.

A színház mindig hatni fog

Darab- és szereplőválasztásról, próbafolyamatokról, színész és rendező egymásra hangoltságáról, a szerepek és a színész-lét nehézségeiről vagy éppen könnyűségeiről is szó lesz augusztus 17-én a Többszemközt esten.

Mindenünk a színház

Még kapható a Mindenünk a színház című exkluzív kötet, amely a Móricz Zsigmond Színházat mutatja be a színházrajongók számára. A könyv beltartalmának gerincét a társulat 25 színművészével készült mélyinterjú-sorozat alkotja.

Színházi kulisszatitkok a Villában

Színházi kulisszatitkokról és az előttünk álló évad előadásairól is szó lesz augusztus 17-én, kedden 19.30-tól a Bencs Villa Többszemközt műsorának legújabb estjén.

ÁLMOK KAVAROGNAK A BENCS VILLÁBAN - INTERJÚ FRIDRIK NOÉMIVEL ÉS ZAKARIÁS MÁTÉVAL

Ősbemutató helyszíne lesz augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól a Bencs Villa, ahol Álmok címmel kétszemélyes kamaraszínpadi darabot állít színpadra Fridrik Noémi és Zakariás Máté. 

Előadásuk alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok. 

 

Az Álmok Fiúja: Zakariás Máté

Augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól ősbemutató helyszíne lesz a Bencs Villa: az Álmok című előadás alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok. Az Álmok Fridrik Noémi és Zakariás Máté alkotása: ők dramatizálták, írták a szövegét, rendezték, hozták össze a zenei anyagot, tervezték a díszletet és a jelmezt…

Az Álmok Lánya: Fridrik Noémi

Augusztus hatodikán, pénteken 19.30-tól ősbemutató helyszíne lesz a Bencs Villa: az Álmok című előadás alapja Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos színpadi műve, a Gellérthegyi álmok. Az Álmok Fridrik Noémi és Zakariás Máté alkotása: ők dramatizálták, írták a szövegét, rendezték, hozták össze a zenei anyagot, tervezték a díszletet és a jelmezt

2021. augusztus 6. (Péntek) 19:30 - BENCS IRODALMI ESTEK - Álmok

A pandémiával sújtott időszak apropóján gondolta újra, és állította színpadra az Álmok című produkcióban Fridrik Noémi és Zakariás Máté Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos művét, a Gellérthegyi álmokat.