Aktuális hírek

November a Bencs Villában

Bár a zord időjárás már egyre többször köszönt ránk, a Bencs Villa az ősz utolsó hónapjában is várja vendégeit. November 16-án Többszemközt estünkön Boldizsár Ildikó meseterapeutával beszélget Kováts Dénes a mesék erejéről, míg november 23-án Illyés Péter várja Nézőinket önálló előadóestjével a Bencsben.

Mese, mese, mátka

Harmincöt év mesekutatás, mintegy ezer tanítvány, ötvenhat eddig kiadott könyv - Boldizsár Ildikóról munkásságának néhány címszava. Szerinte a meséket vissza kell adni a felnőtteknek, és tévhit, hogy a műfaj válságban lenne. Erről is szó lesz november kilencedikén, kedden Nyíregyházán, ugyanis a Bencs Villába látogat a közkedvelt író, szerkesztő, mesekutató.

Mese, mint terápia: beszélgetés Boldizsár Ildikóval

Már sokan tudják, hogy a Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők a Bencs Villában, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez november 9-én is, amikor Boldizsár Ildikót kérdezi a mesék terápiás hatásairól, a mese fontosságáról, arról, miként jelenthet a mese akár kiutat is egy-egy negatív élethelyzetből.

Stílusról és divatról a Bencs Villában
Mi volt Audrey Hepburn vonzereje? Honnan fakadt a természetes bája? Egyik producere így emlékezett vissza: „Eredeti Givenchy kosztümjében olyan finom volt, mint egy drezdai porcelánfigura.”
Megfontolásra érdemes az Oscar-díjas színésznő kijelentése: „Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak.”

 
Stílusikonok a Bencs Villában

Lehetünk-e mi is stílusteremtők? Hogyan találhatjuk meg egyéni stílusunkat? Egyebek között ezekre a kérdésekre is választ kap a közönség október 26-án, kedden 17.30-tól a Bencs Villában, miközben megismerkedik stílusikonok titkaival.

Házhoz visszük híreinket!

Kedves Közönségünk!

A bő három esztendeje felújított impozáns Bencs Villa régi fényében ragyogva a kultúra és a művészet színhelye, amely a Móricz Zsigmond Színház üzemeltetésében kulturális estjei mellett történelmi kávézóval, kiállításokkal, továbbá rendezvények, esküvői és üzleti fotózások helyszíneként is várja az érdeklődőket.

 

Egy nő, több mint csak asszony

„Engemet Sándorom emléke és oly sokszor kigunyolt olvasmányaim, de mindenekelőtt szivem arról világositottak fel, hogy egy nő, több mint csak asszony…” Az a Szendrey Júlia vetette papírra e sorokat, akit október 19-én idézünk meg a Bencs Villában.

A Bencs Villa vendége: Széles Zita

„Kisgyerekkoromtól színész szerettem volna lenni. Nem tudom, mennyire játszott ebben közre, hogy tíz évvel idősebb bátyám, László a Színművészeti Főiskolára járt, de tény, hogy nyolc-kilencévesen már szavalóversenyeken vettem részt.”

Szendrey Júlia rejtélyei

 „De boldogok is vagyunk ám, /Ugye, lelkem kis Juliskám? / Meg se' várjuk a halálunk, / Elevenen égbe szállunk!” – írta Petőfi Sándor a Feleségek felesége című versében 1848 januárjában.

Húsz év a társulatban

Jó néhány, számára kedves szerepet alakított az elmúlt húsz évadban Széles Zita, a Móricz Zsigmond Színház művésze, aki október 12-én 17.30-tól a Többszemközt est vendége lesz a Bencs Villában.

Október a Bencs Villában

A törzsközönség tagjai már tudják, októberben is változatos programok várják keddenként az érdeklődőket a Bencs Villában: zene, színházi beszélgetés, irodalom, stílus és divat szerepel a kínálatban.

Többszemközt, zenével

Szeptember 28-án, kedden 17.30-tól a Bencs TÖBBSZEMKÖZT Szűts Istvánnal című beszélgetés várja a Sóstói úti kulturális központ, a Bencs Villa közönségét, mely egyúttal a Szűts István önéletrajzi kötetének (Hatvan év feketén-fehéren) élőzenés bemutatója is.

Élőzenés beszélgetés a Bencs Villában
Szeptember 28-án, kedden 17.30-tól a Bencs TÖBBSZEMKÖZT Szűts Istvánnal című beszélgetés várja a Bencs Villa közönségét, élőzenés könyvbemutatóval színesítve.
A hegedűtől a rockoperáig

Bár a Kormorán meghatározó az életében, hiszen több mint három évtizede tagja a zenekarnak, Szűts István zenei munkássága nem csak hozzá kötődik. A Többszemközt estek következő vendége élőzenei betétekkel illusztrálva idézi majd fel pályafutását augusztus 28-án a Bencs Villában.

Kulturális Örökség Napjai a Bencs Villában

Örömmel tájékoztatjuk kedves Közönségünket arról, hogy a Kulturális Örökség Napjaihoz csatlakozott a Móricz Zsigmond Színház szervezésében a Bencs Villa is.