Aktuális hírek

Másfél órás nagykoncert a Bencs Villában

A carPEDIGnem együttes, a nyíregyházi zenei élet „legszínesebb színfoltja”, január 8-án tartja újévi első koncertjét a nyíregyházi Bencs Villában, ahol a nemrégiben megjelent Homo illusion című nagylemezük anyagát és a legfrissebb csendes-ülős dalaikat adják elő.

A zenekar színész-énekesnője, Dézsi Darinka (Móricz Zsigmond Színház) tervei szerint, ezzel a másfél órás repertoárral készülnek meghódítani a közönséget a 2019-es lemezbemutató turnéjukon, amely a Bencs Villából indul és az országhatáron túl végződik.

Az együttes repertoárjában a világzenétől a jazzen át számos stílus keveredik sajátos egységbe a kortárs és klasszikus költők verseivel. A carPEDIGnem ütőse, Bartus Zoltán azt ígéri, most először a teljes zenekari hangszerarzenál bevetésre fog kerülni, így Karap Zoltán és Laczkó Csaba gitárjai és az elektromos hangszerek mellett számos fúvós (tilinkó, kaval) -és ütőhangszer (darbuka, dob, cajon, hangdrum, tapan stb.) is fontos szerepet kap az est folyamán.

Az előadók a dalszövegírók személyében olyan kiváló költőket tisztelnek, mint Arany János, Dienes Eszter, Jenei Gyula, Nagy László, Körmendi Lajos, Kürti László, Szabó T. Anna, valamint Végh Attila.

Forrás: Móricz Zsigmond Színház