A nyíregyházi születésű színművész, rendező és diplomata, Márton András lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége 2019. április 16-án, kedden 17.30-tól.

"/>

Aktuális hírek

Márton András a Bencs Villa vendége

A nyíregyházi születésű színművész, rendező és diplomata, Márton András lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége 2019. április 16-án, kedden 17.30-tól.

Nevéhez számos színpadi szerep, film, tv-film fűződik, rendezett és szinkronizált, de kalandos élete során dolgozott asztalosként Finnországban, főkonzulként tevékenykedett Los Angelesben, New Yorkban pedig a magyar kulturális missziót vezette. Diana hercegnőtől Ronald Reagen amerikai elnökig számos híres és ismert személyiséggel találkozott.

Alapító tagja volt a budapesti Katona József és a Merlin Színháznak éppúgy, mint a legendás kaposvárinak, óraadóként oktatott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

A Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez április 16-án is, amikor Márton András számos tanulságos és vicces történetet is megoszt a hallgatósággal.

Ráhangolásként álljon itt tőle három idézet:

„Isten egyik legnagyobb kegyelme, hogy nem engedi, hogy mindent meghalljunk, amit a hátunk mögött, rólunk beszélnek. De amit meghallunk, azt nem véletlenül juttatta tudomásunkra.”

„Annak a szerepnek, amelyhez most próbálom hozzátörni a lelkemet, az a lényege, hogy miképpen békül meg a karakter a halál gondolatával. …

A folyamatban most már ott tartok, hogy a halál ellen nincs semmi kifogásom, csak éppen még nem szeretnék jelen lenni, amikor bekövetkezik.”

„Színésznek lenni életfogytig tartó, halálos betegség. Hiába szolgáltam diplomataként két cikluson keresztül, igazi diplomata soha nem lettem. Hiába dolgoztam asztalosként Finnországban, igazi asztalos soha nem lettem. Hiába tanítottam az egyetemen, sose lettem egyetemi tanár. Minden éles helyzetet karakterből oldottam meg, végül is, csak ehhez értek. És amit megtanultam az életem összes foglalkozása alatt, annak csak a színészmesterségben van némi hasznosítható tanulsága.”

 

Jegyek elővételben is kaphatók:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6. Tel.: 42/507-006, 20/233-2926

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54. Tel.: 70/199-6000

Online: http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html