VIDOR Fesztivál keretén belül a hagyományoknak megfelelően folytatódik a paródiaest sorozat a Bencs Villában. A címben fellelhető áthallás, mely Hrabalt idézi, természetesen nem véletlen, a Móricz Zsigmond Színház egyik kultikus előadására utal.

"/>

Aktuális hírek

Irodalmi paródiaest a Túl (Ri)Csajos magányról

A VIDOR Fesztivál keretén belül a hagyományoknak megfelelően folytatódik a paródiaest sorozat a Bencs Villában. A címben fellelhető áthallás, mely Hrabalt idézi, természetesen nem véletlen, a Móricz Zsigmond Színház egyik kultikus előadására utal.

Augusztus 28-án, szombaton 17 órától TÚL (RI)CSAJOS  MAGÁNY címmel A Vörös Postakocsi és a Szabolcs-szatmár-beregi Szemle immár szokásos paródiaestje várja az irodalom- és színházkedvelő közönséget a Villába.

A két kulturális folyóirat közös produkciója a Móricz Zsigmond Színház önálló társulata létrejöttének negyvenedik évfordulója tiszteletére színpadra állított különös születésnapi akció, amelyhez a teátrum egyik legjelentősebb előadása, a Túl zajos magány adta az ötletet. Eszerint – egy túlvilági kocsmában – maga Bohumil Hrabal idézi meg azon írótársait, akiknek drámáit-komédiáit Nyíregyházán az elmúlt négy évtizedben bemutatták.

Jelen lesz a műsorban többek között Szophoklész, Shakespeare, Molière, Ibsen, Csehov, illetve Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály, Madách Imre, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Rejtő Jenő, Karinthy Frigyes és Örkény István is.

Akik a műveket megszövegezték, a két folyóirat alkotói, írók és költők, olykor parodisták: Béres Tamás, Csabai László, Gerliczki András, Karádi Zsolt, Kulin Borbála, Kürti László, Oláh András.

Rendezte: Karádi Zsolt

Vidámság és derű várja Önt a Bencs Villában augusztus 28-án, szombaton 17 órától a TÚL (RI)CSAJOS  MAGÁNY című paródiaesten!  

 

Jegyek személyesen a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodájában és a Bencs Villában válthatók nyitvatartási időben, továbbá online a Móricz Zsigmond Színház weboldalán.

 

A kép a két folyóirat tavalyi estjén készült a Bencs Villában.