Aktuális hírek

Húsz év a társulatban

Jó néhány, számára kedves szerepet alakított az elmúlt húsz évadban Széles Zita, a Móricz Zsigmond Színház művésze, aki október 12-én 17.30-tól a Többszemközt est vendége lesz a Bencs Villában.

Mint elmondta: sok hozzá közel álló, számára és a nézőknek is fontos előadás született az évek során. Nagyon emlékezetes az első bemutatkozása Menyasszonyként a Vérnászban, Forgács Péter rendezésében, akivel sokat dolgozott Nyíregyházán. A Vízkereszt vagy amit akartok pedig azért nevezetes, mert az ebben nyújtott alakításáért kapta meg a „Legjobb 30 éven aluli színésznő” elismerést a POSZT-on. Az évek során Domján Edit-díjjal is elismerték művészetét.

Az utóbbi években a Castel Felicében a sokat vívódó Hölgyet formálta meg, az Illatszertár Balázs kisasszonyaként és A Rózsák háborúja ügyvédnőjeként is emlékezhetünk rá, a Mesél a bécsi erdő című előadásban Valériaként (képünkön), míg A kripliben Eileenként alkotott maradandót.   

„Fontosnak tartom, hogy az ember tartalmasan szórakoztassa a nézőket, színészként a legnagyobb jutalom az a szeretet, amit tőlük kaphatunk. Ha egy előadás kedves számomra, az azért is van, mert szeretet és taps volt jutalma a nézőtérről.” – fogalmazott egy interjúban Széles Zita.

A Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez október 12-én is, amikor Széles Zitát kérdezi szerepeiről, a színpadi- és színészlét örömeiről és nehézségeiről, anyaságról és a színház varázsáról.

 

Jegyvásárlás:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda
Nyíregyháza, Színház u. 2.
(hétfőtől péntekig 9-17 óráig)
+36-42-507-006, +36-30-303-2875, +36-20-233-2926,
szervezes@moriczszinhaz.hu

Bencs Villa
4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.,
(hétfő és csütörtök kivételével minden nap: 10-17 óráig),
+36-20-461-4551
info@bencsvilla.hu

 

Online: https://www.moriczszinhaz.hu/jegyvasarlas