Aktuális hírek

Házhoz visszük híreinket!

Kedves Közönségünk!

A bő három esztendeje felújított impozáns Bencs Villa régi fényében ragyogva a kultúra és a művészet színhelye, amely a Móricz Zsigmond Színház üzemeltetésében kulturális estjei mellett történelmi kávézóval, kiállításokkal, továbbá rendezvények, esküvői és üzleti fotózások helyszíneként is várja az érdeklődőket.

 

Arra törekszünk, hogy meglévő és leendő közönségünk számára kellő információkat nyújtsunk annak érdekében, hogy időben értesüljenek rendezvényeinkről, s egyéb villabeli lehetőségekről. Ennek érdekében indítottuk útjára a Hírlevelünket.

Ha Ön rendszeresen és időben szeretne értesülni a Bencs Villa rendezvényeiről, kérjük, írja meg nevét és e-mail címét az info@bencsvilla.hu e-mail címre, s a következő Hírlevelet már küldjük is!

 

Következő műsoraink:

2021. OKTÓBER 16. (szombat) 16.00: Író-olvasó találkozó, HÁTRAARC könyvbemutató – Verebes Istvánnal

Október 16-án, szombaton (!) Verebes István HÁTRAARC c. könyvének író-olvasó találkozójára várjuk szeretettel vendégeinket a Bencs Villába. Színházunk egykori direktora ma is nagy népszerűségnek örvend, bizonyára sokan érdeklődnek majd iránta.

 

2021. október 19. (kedd) 17.30: BENCS IRODALMI ESTEK – 1000-szer Júlia

A 39 évesen, szörnyű kínok között meghalt Szendrey Júlia alakját idézik meg az esten, naplóinak, verseinek és leveleinek segítségével. Ki volt ő? Múzsa? A nemzet özvegye? Petőfi szerelmének elárulója? Tehetséges író? Ügyes műfordító? A Horváth Árpáddal kötött házassága miatt gyakran megbántott, Arany János által is elítélt, sokat szenvedett nőt, megalázott asszonyt és vívódó költőt mutatja be az emlékesten Nyomtató Enikő színművész (Szendrey Júlia szerepében), Karádi Zsolt (szerkesztő, rendező) és Kováts Dénes (moderátor). Ki volt valójában Szendrey Júlia? A drámai est során talán választ kapunk a kérdésre.

 

2021. október 26. (kedd) 17.30: A ruha (is) teszi az embert – Stílusikonok titkai

A stílus és a divat kerül a figyelem fókuszába október végén: újabb témával jelentkezik Koncz Veronika, a közkedvelt és avatott stílus és protokoll szaktanácsadó, akivel stílusikonok titkairól is beszélget az est házigazdája, Kováts Dénes. Képekkel gazdagon illusztrált beszélgetés részesei lesznek az érdeklődők, melynek során hasznos tanácsok, megszívlelendő tudnivalók és érdekes történetek egyaránt elhangzanak. Szó lesz a belbecs és külcsín összhangjáról; arról, hogyan jelenül meg érzelemvilágunk és viselkedésünk az öltözködésben; illetve hogy az öltözködés befolyásolhatja-e viselkedésünket. Téma lesz az is, hogy énképünk, önbecsülésünk miként hat öltözködésünkre és viselkedésünkre. Hogyan találhatjuk meg egyéni stílusunkat? Izgalmas kulisszatitkok, hasznos tanácsok, stílus- és viselkedési tudnivalók várják a Bencs Villa közönségét, férfiaknak és hölgyeknek egyaránt kihagyhatatlan!

 

Novemberi előzetes:

November 9-én Boldizsár Ildikó író, mesekutató, meseterapeuta lesz Kováts Dénes vendége, nagy érdeklődéssel várt, különleges estére van kilátás.

Szíves figyelmükbe ajánljuk a különleges babakiállítást is, amelyről itt olvashatnak: http://www.bencsvilla.hu/hu/hirek/aktualis-hirek/babak-a-bencs-villaban/315

 

KITEKINTŐ:

A SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér az érdekességek mellett filmvetítésekkel és színpadi produkciókkal is várja Önöket! Tájékozódjanak a www.szindbad.eu oldalon!

A SZINDBÁD-ban október 20-án 19 órától a HAZÁTLANOK felolvasószínházi est várja a nézőket. A színpadi változat Kováts Judit azonos című, Artisjus Irodalmi Díjas regénye alapján készült, s az irodalom, a zene, a színművészet és vizuális elemek ötvözésével közelmúltunk történelmének több fehér foltját, közösségi sorstragédiáit mutatja be szerelmi történetbe ágyazva. Főszereplője Lilli Hartmann 1944-ben a késmárki gimnázium végzős tanulója, akinek német nemzetisége miatt előbb a partizánok elől kell menekülnie, majd a háború befejeztével – édesanyjával, várandós nővérével és sorstársaival egyetemben – teljes jogfosztással sújtják, elveszik mindenüket, s először Novákyba, Szlovákia egykori legnagyobb koncentrációs táborába zárják, majd egy év rabság után a romokban heverő Bajorországba deportálják. Lilli egy a több mint 12 millió sziléziai, pomerániai, szudétanémet, kárpátnémet, magyarországi vagy donausváb közül, akit a háború befejezését követően származása miatt bűnösnek bélyegeztek, szülőföldjéről elűztek, és a szétbombázott Németországban, sokszor katonai erővel, az őslakosok nyakára ültettek, illetve az egykori náci koncentrációs táborokba – például Dachauba és annak altáboraiba – zsúfoltak be, ahol hosszú éveken át rettenetes körülmények között éltek.

 

Jegyek személyesen a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodájában és a Bencs Villában válthatók nyitvatartási időben, továbbá online a Móricz Zsigmond Színház weboldalán.

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda, Nyíregyháza, Színház u. 2.

(hétfőtől péntekig 9-17 óráig) +36-42-507-006, +36-30-303-2875, +36-20-233-2926,

szervezes@moriczszinhaz.hu

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.,

(hétfő és csütörtök kivételével minden nap: 10-17 óráig), +36-20-461-4551

info@bencsvilla.hu