Aktuális hírek

Életük a színház: Beszélgetés Kovács Istvánnal és Sajgál Erikával

Kovács István színművész, valamint pályatárs felesége, Sajgál Erika lesznek a Bencs Villa vendégei július kilencedikén, kedden 19.30-tól.

Vidám hangulatú beszélgetésre számíthat közönségünk, hiszen mindketten derűs emberek!

Sorra-rendre romantikus hősöket, szerelmes-szerepeket alakít filmen és színpadon Kovács István, aki már pályakezdő korában népszerűvé vált, különösen két filmnek köszönhetően. Ő játszotta ugyanis a Kárpáthy Zoltán címszerepét, majd Bornemissza Gergelyt az Egri csillagokban. Ez utóbbinak is már bő ötven esztendeje, de sokaknak még ma is a fiatal egri várvédő jut eszébe neve hallatán. Szép pályája során számos filmben és sorozatban láthattuk és láthatjuk. Tagja volt a Vígszínház, a József Attila Színház, a Thália Színház és az Arizona Színház társulatának, jó ideje szabadúszó. 2016-ban Bessenyei Ferenc Művészeti Díjjal tüntették ki. A Szomszédok televíziós sorozatban Sipos Dezső (Deziré) üzletember figuráját keltette életre, az idén a Béres József életéről szóló, Cseppben az életben pedig orvosként láthattuk. Szinkronszínészként mások mellett Kevin Costner és Clint Eastwood magyar hangjaként hallhattuk.

Felesége, a szinte mindig mosolygó Sajgál Erika a Vígszínház, a Pesti Színház és a Turai Ida Színház társulatához is tartozott, játékfilmekben, sorozatokban szerepel, szinkronizált is. A Szomszédokban Ágoston Erika építészt jelenítette meg. Érdekesség hogy az Éretlenek és a 200 első randi sorozatokban is Olga nevű szereplőt alakított.  Mostanában a Vígszínház Játszd újra Sam! című előadásában láthatjuk. Az elmúlt napokban is forgatott, onnan érkezik Nyíregyházára.

Az est házigazdája, Kováts Dénes színész pályájukról, egymásra találásuk romantikus történetéről, rajongókról és sztorikról is faggatja őket július kilencedikén a Bencs Villában. S ha minden jól megy, a beszélgetés közben szerelmes versekkel is megörveztetik egymást – s természetesen a közönséget.

Jegyvásárlás:
Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6.
Tel.: 06-42/507-006, 06-20/233-2926
Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54. Tel.: 06-20/461-4551
Online:
https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/bencs-estek-eletuk-a-szinhaz-106501