Aktuális hírek

Csuja Imre hódított

Két és fél órás est főszereplője volt január 15-én a Bencs Villában Csuja Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész, aki hatalmas közönségsikert aratott.

 

Már napokkal az előadás előtt elfogytak a jegyek. Fehérgyarmatról és Mátészalkáról is érkeztek rajongók, bizonyítva a színművész népszerűségét. Csuja Imre nem cáfolt rá a várakozásokra, hiszen a két részből álló esten előbb megmutatta szavaló tudását, majd önmagáról, művészetéről is mesélt talk-show keretében Kováts Dénes kérdéseire válaszolva.

 „Imi, mondj egy verset!” – kérték már a gyermek Csuja Imrét családi-baráti társaságban, s Imi mondta. A versek szeretetét nagymamája oltotta belé, akitől először hallás után tanulta meg az Anyám tyúkját, a Családi kört és a többieket, majd maga forgatta a verses köteteket. A Bencs Villában közel másfél órán át szavalta többek között Arany, Petőfi, Radnóti, Ady és Babits műveit, majd a beszélgetés során vallott pályájáról, színpadi és filmes szerepekről, szinkronizálásról, a színészmesterséghez való hozzáállásáról is. Ha válaszút elé kerülne, nem tudna választani a színpadi, filmes vagy szinkronszínészi munka között, hiszen mindhárom együtt az ő világa. A díjakról szólva – melyeket mind megtiszteltetésnek tart – a Páger Antal-díjat és a Gábor Miklós-díjat emelte ki, mint legkedvesebbeket, hiszen ezek a filmes-, illetve Shakespeare-színészi alakításokat elismerő, különösen megtisztelő szakmai elismerések. Megtudtuk, hogy maga is amatőr borász, legújabb „alkotása”, a chardonnay, jól sikerült.

A vidámság és a komoly gondolatok egyaránt jelen voltak a villában, így este nyolc után, autogram osztást és közös fotózást követően az értő, hálás közönség és a főszereplő is úgy indult haza: kellemes, tartalmas est részesei voltak.

Video forrás: Kölcsey Tv