Aktuális hírek

A Gésektől a Móricz Színházig

Békéscsabától Nyíregyházáig több helyszínen formálódott Gulácsi Tamás, a Móricz Zsigmond Színház művészének pályája. Január 14-én, kedden, 17.30-tól Kováts Dénes Többszemközt est-sorozatának vendége lesz a Bencs Villában, ahol számos érdekes történeteket oszt majd meg a hallgatósággal.

Beszélgetnek majd színházról és színészmesterségről, meseautóról és Don Quijoteről, kutyáról és kutyátlanságról, Anitáról és Zocsiról, zenéről és szerepálmokról…

Korábbi interjúból idézzük Gulácsi Tamást, ráhangolásképpen.

„Közben az is egyértelművé vált, hogy a művészeteken kívül máshoz nem is nagyon értek. Ez kicsit rossz, mert apukám az a tipikus apa, aki megjavítja a hűtőt, a villanyt, a mosógépet, a fűnyírót. Sokáig nehéz volt elfogadnom, hogy ezek a dolgok engem egyáltalán nem érdekelnek.”

„A színház az színház: egy osztályteremben éppúgy, mint a művelődési házban, vagy bármilyen helyszínen. Nekünk mindenütt a lehető legtöbbet kell nyújtanunk. Persze kérdés, mi az a legtöbb, mert szerintem egy színész igazán sosem tudja azt, hogy mivel ad igazán. Lehet, hogy egy olyan megmozdulásom, gesztusom, gondolatom üt be a nézőnek, amiről az életben nem gondoltam volna, hogy neki az bármit jelentsen.”

„Igazából olyan szerepeket szeretnék eljátszani, amik feszegetik a korlátaimat. Nyilván mindenkinek kell a feladat, a kihívás, hogy fejlődni tudjon. Lehet valaki rohadt jó színész, de ha éveken át nem kap megfelelő feladatot, ha nem játszik, nem fogják tudni róla, hogy valóban az.” 

„A színésznek két baja van: ha túl sokat játszik, vagy ha túl keveset.” 

Ugye Ön is ott lesz január 14-én a Bencs Villában?

 

Jegyek:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6. Tel.: 06-42/507-006, 06-20/233-2926, (hétköznap)

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54. Tel.: 06-70/199-6000 (hétfő és csütörtök kivételével minden nap)

online: http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html