Aktuális hírek

A Bencs Villa vendége: Rudik Dóri

Rudik Dóri fotográfus, gyógypedagógus, a Varázsfészek mesekönyv írója, gyerekjóga-, és rajzoktató lesz a Bencs Villa vendége 2022. március 22-én, kedden 17:30 órától. Ténai Petrával, a Móricz Zsigmond Színház színművészével többek között a képek erejét, varázslatos világát, gyógyító hatását járják majd körbe – legyen az egy rajz egy mesekönyvben, vagy egy feltöltött fotó a közösségi médián.

Rudik Dóri, Nyíregyháza sokoldalú tehetsége látogat el a Bencs Villába, ahol ezúttal a képek kerülnek a figyelem középpontjába. Képek, melyek mesélnek, varázsolnak, elrepítenek olyan helyekre, ahol az ember még sose járt, akár létezik, akár a fantázia szárnyán kelünk útra. Varázsfészek című mesekönyve nem egy egyszerű mesekönyv, a gyerekek is rész vehetnek benne, s miközben játszanak, tanulnak, figyelmet, nyugalmat, koncentrációt. Egy kis szeletet kaphatnak a jóga világából, melyet Dóri ovisoknak tartott jógafoglalkozásain fantáziadús játékokkal egészített ki, lefoglalva testet és elmét egyaránt. Jelenleg édesanyja mellett rajzot tanít kisiskolásoknak, amolyan terápiás jelleggel, hiszen a rajzolás segítségével segít nekik megbirkózni az élet, az iskola nehézségeivel. Mindemelett imád utazni és fényképezni. Instagramon fellelhetőek szemet gyönyörködtető fotói, kedvenc országa pedig Olaszország. Azt mondja, náluk ez családi vonás, a vérükben van az utazás szerelme…

Március 22-én, kedden útja ezúttal a Bencs Villába vezet, ahol Ténai Petrával, a nyíregyházi teátrum színművészével fog beszélgetni a fotózás különleges világáról, utazásokról, a meseírás nehézségéről és szépségeiről, valamint a gyerek-foglalkozások örömeiről, a képek gyógyító erejéről 17:30 órától a Bencs Villában.

 

Jegyvásárlás:

Móricz Zsigmond Színház Jegyiroda
Nyíregyháza, Színház u. 2.
(hétfőtől péntekig 9-17 óráig) +36-42-507-006, +36-30-303-2875, +36-20-233-2926,
szervezes@moriczszinhaz.hu

 

Bencs Villa
 Nyíregyháza, Sóstói út 54.,
(Minden nap: 9-17 óráig hétfő és csütörtök kivételével), +36-20-461-4551
info@bencsvilla.hu

 

Online ide kattintva